Storing OneMoreThing webserver

Door: Night - 26 reacties
Cloudflare melding OMT
Afbeelding: OneMoreThing

Beste bezoeker,

Zoals je wellicht al hebt gemerkt, speelt de webserver, waarop OneMoreThing.nl draait, ons al een tijdje flink parten. Dat resulteert bijvoorbeeld in lang wachten bij het openen van een pagina op de homepage. Ook ons forum is de pineut.

Door de problemen kan het lang duren voordat pagina’s op OneMoreThing.nl openen. Ook kan je af en toe een Cloudflare melding krijgen met foutcodes als 420, 521 of 524, zoals hierboven is te zien. Dat zijn meldingen die erop wijzen dat de server te laat is met het terugsturen van een antwoord of zelfs helemaal niet reageert. Ook je browser kan door de problemen soms zelf al een foutmelding geven, zoals

Service Unavailable

The server is temporarily unable to service your request due to maintenance downtime or capacity problems. Please try again later.

 

Ook problemen op het forum

Ook op het forum spelen de problemen met de webserver ons parten. Buiten het feit dat pagina’s ook hier erg traag laden, is het probleem hier zo mogelijk nog erger. Als je bijvoorbeeld een bericht wil posten, lijkt het erop alsof dat mislukt is. Toch is het bericht in de meeste gevallen gewoon goed naar de server gestuurd.

We verzoeken iedereen vooral om eerst te kijken of je bericht of topic goed is overgekomen, alvorens nog een keer op ‘Versturen’ te klikken. Daarmee voorkom je dat een bericht meerdere keren achter elkaar gepost wordt. Scheelt de moderators weer werk om die allemaal weer netjes te verwijderen.

Er wordt aan gewerkt

De problemen zijn bekend en we zijn bezig om hier een permanente oplossing voor te vinden. Zo zijn we bijvoorbeeld bezig om te kijken naar een host die de capaciteit kan bieden die wij vragen. Maar we zijn ook bezig met nieuwe, modernere maar vooral snellere forum software. Dat alles kost helaas meer tijd dan we gehoopt hadden, maar we zijn er echt mee bezig. We zullen je proberen van de ontwikkelingen op de hoogte te houden, hetzij hier en anders in een van de topics op het forum.

Wees dus gerust, de problemen liggen niet aan jouw Mac, iPhone of iPad, maar echt bij ons. We hopen op begrip en vooral geduld van jullie kant. Van onze kant doen we er in ieder geval alles aan om deze vervelende en voor ons uiterst pijnlijke situatie zo snel mogelijk achter ons te kunnen laten.

Wordt vervolgd.

Reacties

26 reacties
 • Profielfoto
  penseel

  Help de storing is weer terug.

 • Profielfoto
  Clemens

  Tja, alles moet voor een prikkie natuurlijk. Dan kom je qua performance niet ver. Die hele advertentie bende er omheen maakt de boel ook vast niet sneller. Succes met de migratie, vast weer een flinke klus.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  http://www.wezijnermeebezig.nl

  En dat al een paar jaar. .;)

 • Profielfoto
  MacRay

  OMT. nou doek de boel gewoon op.

 • Profielfoto
  Rene van den Abeelen

  Ik vind het echt opvallend hoeveel reacties van lezers van OMT behoorlijk negatief zijn.

 • Profielfoto
  pruus

  Mogen we niet zeiken als iets niet goed is?

 • Profielfoto
  JoopJoopJoop

  zie de topic hier van McPim OMT “RUKFORUM”

  “we zij er mee bezig” dooddoener, is al jaren zo, er gebeurt gewoon helemaal niets..

 • Profielfoto
  GeorgeM

  Overstappen naar MacFreak is ook een optie. Daar liggen ze er wel eens een dag uit, maar verder werkt het daar als een zonnetje.

 • Profielfoto
  GeorgeM

  En daar kan je jouw berichten aanpassen (kan volgens mij hier niet), kan je smileys toevoegen (volgens mij hier niet), zijn ze bezig met prima initiatieven (merk ik hier niks van), en zo kan ik nog wel even doorgaan…

 • Profielfoto
  Shmoo

  … en zo kan ik nog wel even doorgaan.

  Doe maar niet George. Drink nou maar gewoon ja Ranja op. 🧃

 • Profielfoto
  mfduffel

  Al die negatieve reacties ☹️: ‘t is een gratis website!

  het is makkelijk op te lossen! Vraag aan iedere lezer 10€ per jaar, en je kan een performante website uitbouwen!

 • Profielfoto
  morwatz

  pruus op 1 maart 2020 09:46
  Mogen we niet zeiken als iets niet goed is?

  Zeiken om het zeiken, ja.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Wild plassen dus.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  mfduffel op 1 maart 2020 11:15
  Al die negatieve reacties ☹️: ‘t is een gratis website!…

  Ja, maar nee. Natuurlijk is dit geen ‘gratis’ site. Het is gewoon een commercieel vehikel, zoals zoveel andere IT-websites.

  Inkomsten moeten uit die bron komen, niet bij de ‘lezers’ vandaan. Dat heeft nog nooit gewerkt.

   

 • Profielfoto
  SvS

  Er zijn niet voor niets veel en grote advertenties op deze site. Die zorgen voor inkomen, dus helemaal gratis is het niet.

 • Profielfoto
  Frans

  Als alle zeikerds nou eens wegbleven…? 🤔

  😉

  Succes OMT!

 • Profielfoto
  Shmoo

  Inkomsten moeten uit die bron komen, niet bij de ‘lezers’ vandaan. Dat heeft nog nooit gewerkt.

  +1

  Dat zijn namelijk twee verschillende dingen. Commercieel vs liefdadigheid. Oftewel; Het Zwitserleven Gevoel vs Het Zwitsal Gevoel. Dat laatste is vooral lekker zacht aan de billetjes maar heel ver kom je er niet mee. 🤗

 • Profielfoto
  Rowin

  Het wijzigen van login/e-mailadres functioneert niet. Zouden jullie hier ook meteen naar kunnen kijken? Ik heb er al meerdere mails over gestuurd.

 • Profielfoto
  Night

  Dan heb je vast dit topic gemist.

 • Profielfoto
  GeorgeM

  Trouwens wel alle complimenten aan Night, en ik hoop dat OMT de weg naar boven weer terug vindt.

 • Profielfoto
  Rowin

  Night op 1 maart 2020 16:53
  Dan heb je vast dit topic gemist.

  Bedankt, je hebt een privébericht.

 • Profielfoto
  freewel

  Goeie hosting partij? True in amsterdam.
  Zeer tevreden met dienstverlening en fijne klantenservice!

 • Profielfoto
  veyske

  Wat een zeikerds hier. Goed bezig OMT, al jaren fan!

 • Profielfoto
  csteelooper

  Ik lees hier dat jullie op zoek zijn naar nieuwe, modernere forumsoftware. Met alle respect, maar ik hoop twee dingen: ten eerste dat het forum compleet los komt van de (WordPress) frontpage, zodat er software in de geest van PHPbb kan worden gebruikt voor het forum, en ten tweede dat ook voor de frontpage zelf andere software (dan wel een andere plugin) komt voor het verwerken van reacties en dergelijke…

 • Profielfoto
  Night

  Rowin op 1 maart 2020 18:51

  Bedankt, je hebt een privébericht.

  Geregeld.

 • Profielfoto
  ArMac

  Aan alle zeikerd: je hoeft hier niet te komen. Dat doe je geheel vrijwilligers. Blijf lekker weg, wordt die server ook minder belast en hebben de mensen die het wel een fijn platform vinden een snellere site