Huub Everstijn
Huub Everstijn Nieuws 8 februari 2020

Steve Wozniak nog steeds op de loonlijst bij Apple

Steve Wozniak blijkt nog steeds een werknemer te zijn bij Apple. Zijn salaris is echter geen vetpot. “Ongeveer 50 dollar per week na aftrek van alle kosten en belastingen”, zei de mede-oprichter van Apple in een interview met Guy Kawasaki.

“Ik ben nog steeds een Apple-medewerker – de enige persoon die nog elke week een salaris ontvangt sinds we het bedrijf zijn begonnen,” zei Wozniak in een podcast-interview dat afgelopen woensdag werd gepubliceerd.

Vijftig Dollar

Wozniak zei dat hij na aftrek van alle kosten en belastingen ongeveer 50 per week ‘of zoiets’ op zijn bankrekening krijgt. Hij voegde daaraan toe dat, hoewel het bedrag klein is, hij bij Apple op de loonlijst is gebleven ‘uit loyaliteit voor het bedrijf’.

Wat zou ik kunnen doen dat belangrijker is in mijn leven? Niemand gaat me ontslaan en ik heb echt altijd sterke gevoelens voor Apple.

 

Steve Wozniak (klik/tap voor groter).
Steve Wozniak (klik/tap voor groter).

Steve Wozniak staat liever aan de zijkant

Wozniak was al vaker in het nieuws was door zijn opmerkingen over de technische industrie en Apple in het bijzonder, zoals zijn oproep om te stoppen met Facebook. Hoewel Apple hem meermaals vroeg om meer betrokken te zijn, heeft hij altijd de boot afgehouden. Hij geniet van zijn positie om vrijuit te kunnen spreken zonder zichzelf te associëren met de dagelijkse activiteiten van Apple.

Het ding is dat ik echt niet binnen een bedrijfsomgeving kan werken. Ik gewoon te uitgesproken en te eerlijk. En ik wil dat niet opgeven.

 

Met zijn 72 jaar is ‘Woz’, zoals hij vaak genoemd wordt, vast en zeker wel de oudste ‘medewerker’ van Apple.

Wozniak was in de begintijd van Apple de technicus van het bedrijf. Hij was verantwoordelijk voor de eerste versies van het besturingssysteem en de hardware van de Apple I en de beroemde Apple II, de eerste echte PC.

Hij verliet Apple in 1983, maar bleef grootaandeelhouder. In de jaren daarna werkte Wozniak als basisschoolleraar.

Steve Wozniak was op 18 november 2010 in Nederland, waar hij een toespraak hield bij de Meet the Future, Science & Technology Summit 2010 in het World Forum in Den Haag.

Het volledige interview met Steve Wozniak is te beluisteren via Apple Podcasts.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Steve Wozniak nog steeds op de loonlijst bij Apple
Sluiten