Jelle van Es
Jelle van Es App Store 6 februari 2020
Leestijd: 2 minuten

Schrijf je eigen zevende symfonie met StaffPad op de iPad

Vijf jaar geleden maakte de wereld kennis met een app genaamd StaffPad. Destijds verscheen deze uniek voor Windows-tablets, waardoor creatievelingen met Apple-apparaten er niks mee konden. Maar daar is nu verandering in gekomen.

Sinds deze week is de applicatie ook beschikbaar voor de iPad. Daardoor kun je nu met je Apple Pencil een complete symfonie schrijven terwijl je in de trein zit.

Schrijf je muziek met StaffPad

De StaffPad-app is overigens niet goedkoop. In Nederland betaal je er zo’n 99,99 euro voor, maar dan heb je dus wel de mogelijkheid om met je Apple Pencil alles op te schrijven. De app maakt daarbij gebruik van de optie om handschriften en bepaalde opdrachten te herkennen. Daarvoor is het echter wel zaak om eerst de tutorial door te nemen en op die manier te begrijpen hoe alles werkt. Maar als je dat eenmaal gedaan hebt, dan kun je er los mee gaan. De onderstaande video geeft je een goed idee wat je er van kunt verwachten.

Wanneer je daadwerkelijk iets hebt opgeschreven om StaffPad, dan kun je vervolgens dat gaan afspelen en je een beetje een idee te geven hoe alles werkt. Daarbij kun je het zo ingewikkeld mogelijk maken met muziek voor verschillende soorten instrumenten. Op deze manier klinkt dan het bekende muziekje van het Disney-logo in een film.

https://www.youtube.com/watch?v=QEGoZ-Kfays&feature=emb_title

Er is daarnaast ook een gratis Reader app voor StaffPad, die het mogelijk maakt om muziekteksten te importeren, te lezen en af te spelen. Dat kan je weer inzichten geven over hoe bepaalde dingen muzikaal werken. Of je kunt de iPad dan gebruiken tijdens de oefeningen met de band. In plaats van bladmuziek om te slaan, kun je de iPad dan het werk laten doen en heb je een beter idee waar je bent op de notenlijst.

StaffPad
Schrijf je muziek

Wil je meer lezen over apps voor de iPad? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Schrijf je eigen zevende symfonie met StaffPad op de iPad
Sluiten