Ring brengt update uit waarin privacy en beveiliging centraal staan

Door: Night - 6 reacties
Ring deurbel op iPhone
(Afbeelding: Ring)

Ring is begonnen met het uitrollen van een grote update van zijn telefoon-app. Daarin wordt de nadruk gelegd op privacy en beveiliging. De update is waarschijnlijk een reactie op algemene privacy-kwesties, en “hackers” die camerafeeds zouden hebben gekaapt in de afgelopen maanden.

De grootste vernieuwing in de update, die al werd aangekondigd op de CES 2020, is de implementatie van een Control Center in de app. Gebruikers hebben hiermee eenvoudig toegang hebben tot diverse beveiligingsopties. Ring heeft de update al eerder naar diverse tech-sites gestuurd, zodat hun verslaggevers de functionaliteit konden beoordelen. Bij deze.

Control Center

Een van de nieuwe opties binnen het Control Center is de tweefactor authenticatie. Deze eenvoudig te gebruiken functie maakt het nagenoeg onmogelijk om camera’s op afstand te kunnen kapen.

Oud en nieuw - Ring Control Center
Oud vs nieuw: Het Control Center, Alle beveiligingsopties overzichtelijk bij elkaar (klik/tap voor groter). Afbeelding: Ring.com

Daarnaast kunnen gebruikers ook een lijst zien van apparaten die toegang hebben tot het account. Indien nodig kan men zo onbekende apparaten en gebruikers, die aan het account zijn gekoppeld, eenvoudig verwijderen. Hetzelfde geldt voor services die zijn gekoppeld aan Ring-producten. Een voorbeeld hiervan is Siri, die spraakbesturing mogelijk maakt.

De meeste functies, die aan het Ring Control Center zijn toegevoegd, waren echter ook al beschikbaar in de vorige versie. Ring heeft de app ongetwijfeld opnieuw ontworpen zodat de functies gemakkelijker toegankelijk zijn en gebruikers het gevoel geeft de beveiliging eenvoudig in eigen hand te hebben.

Update al eerder naar journalisten gestuurd

Ring stuurde de update al eerder naar journalisten. In de begeleidende mail gaf het bedrijf aan dat er – naast centralisatie – ook diverse nieuwe functies zijn toegevoegd.

Ring is enthousiast om bekend te maken dat het enkele nieuwe beveiligingsfuncties zal lanceren.

De app stuurde al e-mailmeldingen naar de gebruiker als een login plaatsvindt vanaf een nieuwe hardware client of een nieuw IP-adres. Na de update kunnen gebruikers ook van de volgende opties gebruik maken:

Approval Broadcast: gebruikers kunnen tweestapsverificatie gebruiken om elk nieuw clientapparaat te autoriseren dat zich aanmeldt met de juiste inloggegevens voordat dat apparaat toegang kan krijgen tot de Ring-account. Gebruikers ontvangen een e-mail om hen te laten weten dat een nieuw apparaat is aangemeld bij hun account en de gebruiker moet het nieuwe clientapparaat handmatig bevestigen voordat het toegang kan krijgen tot zijn Ring-account.

Tweefactor authenticatie als standaardinstelling: tweefactor authenticatie staat als standaard ingesteld bij de installatie voor alle nieuwe accounts. Dat betekent dat gebruikers die daarvan geen gebruik willen maken, dit handmatig moeten uitzetten.

 

Ring update is een stap in de goede richting

Al met al is de update een stap in de goede richting van het bedrijf. RIng werd het afgelopen jaar al geplaagd door vragen over zijn toewijding aan privacy van gebruikers. Zelfs de overheid begon publiekelijk kritiek te uiten op de bedrijfsvoering.

Lees ook ➔ Slimme deurbel en camera Ring krijgen mogelijk toch HomeKit

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  plindeman

  Benieuwd of ze ook het tracken van gebruikers hebben verwijderd dan

 • Profielfoto
  GuZ

  Het js bizar dat zelfs zonder abonnement Ring alle beelden van je camera upload naar hun servers. Er is ook geen optie om het uit te zetten en de support van Ring reageert niet op vragen hieromtrent.
  Ik heb een sticker geplakt op de camera om de privacy van onze bezoekers, postbodes en onszelf te waarborgen.
  Qua privacy wetgeving is het verboden om de openbare weg te filmen en we mogen als gebruikers de beelden zeker niet naar Ring sturen, die er God knows what mee doen.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Grappig dat altijd de meest simpele mensen op aarde dit soort dingen willen gebruiken en pas later gaan lezen wat ze nou werkelijk hebben gekocht.

   

 • Profielfoto
  GuZ

  Je bent ook de sjaak als je buren een Ring hebben aangeschaft, dat je het uploaden van de beelden niet kan uitzetten is nergens duidelijk te lezen of te vinden als je zo een ding koopt. In feite mag niemand een Ring installeren die op de weg staat gericht.. het is niet in het belang van Ring dat duidelijk te vermelden dat je hem helemaal niet als deurbel mag gebruiken.

 • Profielfoto
  Hansi2124

  In tegendeel. Ze promoten het juist!

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ze hoeven niets te promoten omdat het de enige optie is die beschikbaar is.