Raymon Mens
Raymon Mens Deals 21 februari 2020

Red Friday bij MediaMarkt: welke Apple-deals zijn goed?

MediaMarkt is een groot advertentie­offensief gestart voor ‘Red Friday’. Tot aanstaande maandag geeft de elektronicagigant naar eigen zeggen tot 30 procent korting op televisies, diverse iPhone-modellen en speakers van -jawel- Sonos.

Maar hoe goed zijn die deals? We weten allemaal dat retailers enkele dagen voor de start van acties de prijzen wel eens verhogen, of dat sommige deals helemaal geen deals zijn. Wij zochten uit welke Apple-producten en accessoires een goede aanbieding zijn, en welke juist niet…

iPhone 11 / 128GB / alle kleuren (zeer goede deal)

De beste deal van de MediaMarkt Red Friday is waarschijnlijk de iPhone 11. De van oorsprong Duitse retailer biedt Apple’s laatste smartphone aan voor €  825,- en we konden op moment van schrijven geen lagere prijs vinden.

iPhone 11 line-up kleuren 001
Klik/tap voor groter.

Apple TV / HD / 32GB (zeer goede deal)

Op gebied van absolute prijs is deze Apple TV ook een prima deal. Let er echter op dat het om het model uit 2015 gaat (4e generatie) dat Full HD (1080p) beeld toont, maar geen 4K.

Klik/tap voor groter.

AirPods 2 met oplaadcase (elders goedkoper)

Hoewel de AirPods Pro momenteel moeilijk leverbaar zijn, gaan de AirPods 2 al op veel plaatsen in de uitverkoop. Ook bij MediaMarkt. Dit is het model zonder draadloze oplaadcase. Ondanks de Red Friday korting, konden we ze elders goedkoper vinden.

Klik/tap voor groter.

MacBook Pro 13″ (2019) / i5-8GB-128GB (elders goedkoper)

Ook de nieuwste 13-inch MacBook Pro wordt door MediaMarkt aangeboden als Red Friday deal. Het gaat om slechts één model in spacegrijs of zilver. Dit model beschikt over 128GB opslag, wat niet voor iedereen geschikt is. We konden de laptop op één adres goedkoper vinden, dat claimt overigens voor studenten te zijn, maar iedereen kan er bestellen.

MacBook Pro 2019 - 001
Klik/tap voor groter.

MacBook Air 2017 128 GB (goede deal)

De doorgewinterde Apple-gebruiker zal zich afvragen: wordt dit oude lijk nog steeds verkocht? Ja, de oude MacBook Air heeft niet het beste scherm en het ontwerp is wat gedateerd, maar op het gebied van prestaties kan dit model nog goed mee als je alleen een beetje wil surfen, tekstverwerken en soms een vakantiekiekje bewerkt. Het toetsenbord is praktisch onverwoestbaar.

MacBook Air
Klik/tap voor groter.

iPad (2019) / 10,2-inch / 32GB / Wi-Fi (onbeslist)

De meest recente iPad voor laten we zeggen huis-tuin-en-keuken-gebruik. Een bekend ontwerp met recente componenten en sinds 2019 ook nog ondersteuning voor de Apple Pencil. MediaMarkt biedt als Red Friday deal alleen de 32GB versie met Wi-Fi aan. We zijn over deze aanbieding onbeslist, want MediaMarkt heeft in Nederland de goedkoopste prijs, maar op moment van schrijven is de tablet bij Amazon goedkoper. Het product komt dan uit Duitsland, maar verzending naar Nederland is gratis.

iPad 7 2019 001
Klik/tap voor groter.

iMac 21 (2017) / Zilver i5-8GB-1TB (afrader)

Dit is de iMac uit 2017 zonder Retina-scherm. Je kunt met deze computer waarschijnlijk nog wel even vooruit, maar het gebrek aan flashopslag of een fusion drive, zullen voor wat mindere prestaties zorgen. MediaMarkt is goedkoper dan Apple’s eigen winkels, maar absoluut niet de goedkoopste. Niet aan te raden.

iMac display
Klik/tap voor groter.

Sonos One (zeer goede deal)

Geen Apple, maar voor een goede deal op een product van Sonos zijn wij altijd te porren. MediaMarkt levert hier een uitstekende deal. We vonden deze speaker alleen bij Amazon.de voor dezelfde prijs. Zelfs BCC, dat normaal zijn prijzen aanpast als MediaMarkt gaat stunten, heeft geen lagere prijs.

Sonos One
Klik/tap voor groter.

Sonos Beam (goede deal)

De soundbar van Sonos is ook een goede deal. Al moet gezegd worden dat MediaMarkt hier niet als enige de laagste prijs heeft. Ook Bol.com en HiFi Klubben hanteren dezelfde prijs. Hier heb je dus de mogelijkheid om wat rond te shoppen en een retailer te kiezen die bekend staat om wat meer specialisme en service dan MediaMarkt.

Sonos Beam Black Friday
Klik/tap voor groter.

Dit was een experiment

Dit artikel was een experiment. Doorgaans bericht OMT niet over deals, maar we horen graag of een artikel waarbij we onderzoeken welke deals wel of niet de moeite zijn in de smaak valt. De reacties staan open.

Reageer op artikel:
Red Friday bij MediaMarkt: welke Apple-deals zijn goed?
Sluiten