Publieke iOS 13.4 bèta nu beschikbaar: zo haal je hem binnen

Door: Thomas Aalderink - 1 reactie
Apple iOS 13.3
(Afbeelding: Apple)

Ontwikkelaars konden vorige week al aan de slag met iOS 13.4, maar nu is de nieuwste bètaversie ook beschikbaar voor het grote publiek. iPhone gebruikers die zich aangemeld hebben voor het testen van publieke bèta’s kunnen de nieuwste versie van iOS nu binnenhalen.

In deze versie zijn een aantal vernieuwingen te ontdekken. Misschien wel de belangrijkste is de mogelijk om mappen in iCloud Drive te delen. Deze functie werd ons al eerder beloofd, maar liep enige vertraging op. Met iOS 13.4 is het moment nu eindelijk daar en kun je mensen toevoegen aan een gezamenlijke map.

Verbeterde Mail-app, CarPlay en nieuwe Memoji Stickers

Ook de Mail-app is onder handen genomen. In vergelijking met de versie binnen iOS 12 was deze wat karig. Gelukkig zijn de knoppen voor markeren en naar een map verplaatsen weer terug. Verder brengt de bèta ons nieuwe Memoji Stickers, is het vragen om je locatie flexibeler geworden en kun je voortaan ook externe navigatie-apps gebruiken binnen CarPlay.

Mail-app iOS 13.4 001
iOS 13.3 (links) en iOS 13.4 (rechts) – Klik/tap voor groter. Screenshot: OMT/Raymon Mens

Voor een compleet overzicht en meer informatie over alles wat nieuws is, kun je terecht op ons uitgebreide overzicht. Wil je direct zelf aan de slag gaan, maak dan altijd eerst een back-up van je iPhone via iCloud. Het blijft een bètaversie, dus je kunt maar beter het zekere voor het onzekere nemen.

Publieke bèta iOS 13.4 installeren

Vervolgens ga je op je iOS-apparaat naar beta.apple.com en installeer je het profiel. Deze moet je vervolgens activeren via InstellingenProfiel. Start je iPhone daarna opnieuw op. Na de reboot verschijnt de iOS 13.4 bèta waar je deze zou verwachten, namelijk bij InstellingenAlgemeenSoftware-update.

Vervolgens kun je aan de slag met de bètaversie. Naar welke vernieuwingen zijn jullie het meest benieuwd? En mocht je al gebruik maken van iOS 13.4: wat zijn dan je bevingen tot zover? Laat het ons weten in de reacties.

Reacties

1 reactie
  • Profielfoto
    WpV

    “…en kun je voortaan ook externe navigatie-apps gebruiken” bedoelen jullie nu de navigatie app van de auto zelf of bijv waze of TomTom? Want m’n moeder gebruikt al tijden de TomTom iOS app via CarPlay…