Oscarwinnaar Taika Waititi haalt uit naar de toetsenborden van Apple

Door: Thomas Aalderink - 11 reacties
Taika Waititi toetsenbord Apple
(Afbeelding: AFP / Jean-Baptiste Lacroix)

Afgelopen nacht werden voor de 92ste keer de Oscars uitgereikt. Grote winnaar was de Zuid-Koreaanse film Parasite, maar ook Jojo Rabbit viel in de prijzen. Regisseur en hoofdrolspeler Taika Waititi won het beeldje voor Beste Bewerkte Scenario en mocht na afloop de pers te woord staan. Eén van de vragen die hij kreeg, leidde tot een Apple-gerelateerde frustratie van Taika.

Een journalist vroeg de kersverse Oscarwinnaar wat schrijvers in zijn ogen nodig hebben om in de toekomst nog beter hun werk te kunnen doen. De verwachting was dat hij iets zou zeggen in de lijn van meer vrijheid of meer tijd om mooie dingen te maken. Dat was alleen niet het geval, want Taika Waititi kwam met een veel praktischer, maar in zijn ogen daarom niet minder groot probleem: de toetsenborden van Apple.

Taika Waititi haalt uit naar Apple

“Apple needs to fix those keyboards. They are impossible to write on. They’ve gotten worse. It makes me want to go back to PCs” Dat zijn duidelijke woorden. Vervolgens legt hij uit wat zijn grootste probleem is. Ze zijn te smal en de toetsen veren niet genoeg. Variety was erbij en legde het betoog van Taika Waititi vast. Hieronder kun je precies terugzien waarom de toetsenborden van Apple volgens de Oscarwinnaar zo slecht zijn.

Het is alleen niet duidelijk over welk toetsenbord Taika Waititi het precies heeft. Gaat hij hier los op de oudere toetsenborden met het vlindermechanisme? Of is hij niet tevreden over het betrouwbare schaarmechanisme dat weer terug te vinden is in de nieuwe 16-inch MacBook Pro? Laten we hopen dat de volgende journalist iets beter doorvraagt.

Gevoel voor humor

Toch moeten we vooral niet vergeten deze speech van Taika Waititi met een korreltje zout te nemen. Wie bekend is met deze regisseur weet dat hij wel van een grap houdt. Zijn gevoel voor humor is tenslotte één van de belangrijkste redenen waarom hij hier met een Oscar staat. Zo is hij in de komedie Jojo Rabbit niet alleen de regisseur, maar speelt hij ook nog eens Adolf Hitler. Niet de echte, maar een versie die de denkbeeldige vriend van een jongetje is. Hoe dat er in de praktijk uitziet, zie je in onderstaande trailer.

The Verge

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  KarelWillem

  Alles wat niet mechanisch is, is ook eigenlijk niet geschikt voor langdurig tekst verwerken. Dat geldt niet alleen voor de toetsenborden van Apple.

 • Profielfoto
  diedrikringenier

  Wat een onzin. Het is persoonlijk. En persoonlijk typ ik dus heel fijn en snel op deze toetsenborden. En doe dit dagelijks voor mijn werk. En mijn hele scriptie er (blind) op geschreven.

 • Profielfoto
  icegodd

  apple release in 2020:

  Watitibook Pro (extra wide)

   

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Je kan er best aan gewend zijn, en vinden dat je fijn typt op die dingen.

  Maar ergonomisch gezien zijn alle toetsenborden die Apple – en veel andere fabrikanten – voeren een nachtmerrie voor o.a. de spierbelasting in arm en hand.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  B.t.w.: typ ik ook al vele jaren op zo’n rammelend kreng van Apple hoor.

  Puur omdat het nu eenmaal mooier staat. .;)

 • Profielfoto
  macqintosh

  Ergonomische (prachtig modewoord waar veel geld mee verdiend wordt) toetsenborden bestaan niet, simpelweg omdat typen geen natuurlijke handeling is van de mens. Net zo min als muizen ergonomisch kunnen zijn of de werkplek.

 • Profielfoto
  pruus

  Ik vind de toetsenborden enige gewenning vragen. Maar terug naar die ouderwetse toetsenborden met dikke knoppen. Laat maar. Ik vind ze ook niet mooi. Dan maar behelpen.

 • Profielfoto
  djneo

  zo blij met mijn Mechanisch toetsenbord, ook al is het toetsenbord op mijn 2015 MacBook Pro ook nog zeer fijn

 • Profielfoto
  RW076

  Ik vind juist alle andere toetsenborden dan die van Apple (qua indeling) ontzettend naar. Zou het iets te maken kunnen hebben met wat je gewend bent? Jeetje, waar maken sommige mensen zich druk om?

 • Profielfoto
  SvS

  KarelWillem op 10 februari 2020 19:22
  Je kan er best aan gewend zijn, en vinden dat je fijn typt op die dingen.

  Maar ergonomisch gezien zijn alle toetsenborden die Apple – en veel andere fabrikanten – voeren een nachtmerrie voor o.a. de spierbelasting in arm en hand.

  Het is idd persoonlijk, maar ik wil juist wegens ergonomie de Apple keyboard (ik bedoel dan zo’n losse bij de iMac) Zo ook Magic Mouse. Nog geheel los van feit dat die de mooiste zijn.

  Als ik een half uur achter zo’n standaard PC zit te typen, heb ik al klachten in mijn handen. Met van die ouderwetse hoge toetsen en een ‘foute’ standaardmuis.

  Dus die opmerking van deze acteur neem ik met een korrel zout. Nieuwsartikel is in mijn ogen niet compleet zonder serieuze onderbouwing. (Net een De Telegraaf-artikel dus)

 • Profielfoto
  KarelWillem

  SvS op 11 februari 2020 08:03

  KarelWillem op 10 februari 2020 19:22
  Je kan er best aan gewend zijn, en vinden dat je fijn typt op die dingen….

  …Als ik een half uur achter zo’n standaard PC zit te typen, heb ik al klachten in mijn handen. Met van die ouderwetse hoge toetsen en een ‘foute’ standaardmuis….

  Daarom zeg ik ook dat niet alleen de toetsenborden van Apple kut zijn. .;) Zolang die hoge toetsen niet mechanisch zijn (en dat zijn ze dan ook meestal niet), heb je een wiebelende, zompige aanslag, die alleen maar een aanslag op pols en arm is.

  Maar dan… muis. Die van Apple is natuurlijk ook bijzonder fout, hoewel ik er erg blij mee ben (persoonlijk!). Maar de stand van je hand daarop is echt killing voor mensen die daar gevoelig voor zijn.