Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 5 februari 2020

Onderzoek claimt dat bestralingsniveau iPhone 11 Pro veel te hoog is

Uit een nieuw onderzoek blijkt dat het bestralingsniveau van de iPhone 11 Pro zo hoog is, dat het gevaarlijk zou zijn voor gebruikers. Uit het onderzoek, gedaan door RF Exposure Lab in opdracht van Penumbra Brands, volgt de conclusie dat het niveau twee keer zo hoog is als het bestaande limiet van de FCC.

De FCC is de Amerikaanse communicatiewaakhond die alles met betrekking tot communicatieapparaten in de gaten moeten houden in de Verenigde Staten. Er is een proef gedaan met een iPhone 11 Pro, die op vijf millimeter afstand van een mannequin geplaatst werd. RF Exposure Lab laat weten dat de bestraling nog erger kan zijn wanneer de smartphone daadwerkelijk in iemands broekzak zit. In dit geval gaat het om de energie die vrijkomt van radiogolven. Desondanks kun je het onderzoek mogelijk met een korreltje zout nemen.

Bestralingsniveau iPhone 11 Pro te hoog? Nou…

Uit het onderzoek is de onderstaande afbeelding gekomen. Daarin wordt een iPhone 11 Pro zonder hoesje vergeleken met iPhone-modellen die wel in een speciaal hoesje zitten. Het gaat dan om zogenaamde Gadget Guard-hoesjes met alara-technologie. Deze hoesjes zouden gebruikers beter beschermen tegen de energie van radiogolven, door ze, waar mogelijk, om te leiden. En driemaal raden wie de fabrikant is van deze accessoires: juist, dat is Penumbra Brands.

Bestralingsniveau van een iPhone 11 Pro.

Dit is overigens niet de eerste keer dat er een verhaal over het bestralingsniveau van iPhones aan het licht komt. Eerder verscheen al in het nieuws dat verschillende modellen allemaal een te hoog niveau zouden hebben. Apple reageerde daarop door het onderzoeksteam extra smartphones op te sturen. En wat kwam er uit de nieuwe onderzoeken? Dat de iPhone X, iPhone 8 en iPhone 7 allemaal een ontzettend laag bestralingsniveau hebben, veel lager dan de FCC voorschrijft.

Penumbra Brands claimt dat er verschil in iPhones is. Voor het eigen onderzoek gebruikte het team namelijk iPhone 11 Pro-modellen die uit de winkel kwamen, terwijl de FCC iPhones gebruikte die door Apple geleverd waren. Het zou een beetje gek zijn als Apple de FCC probeert te bedotten met aangepaste iPhone-modellen, maar dat is wat het merk hier wel probeert te insinueren. Vooralsnog komt dat bericht van het bedrijf dat je een oplossing probeert te verkopen voor een probleem waarvan de Amerikaanse waakhond claimt dat het niet bestaat.

Reageer op artikel:
Onderzoek claimt dat bestralingsniveau iPhone 11 Pro veel te hoog is
Sluiten