Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 28 februari 2020
Leestijd: 2 minuten

OLED van Samsung Galaxy S20 vertelt ons veel over de iPhone 12-opties

Onlangs heeft Samsung de Samsung Galaxy S20 aangekondigd en komen de smartphones binnenkort uit. Daarmee krijg je dus een krachtige nieuwe smartphone wanneer je het oké vindt om gebruik te maken van het Android-besturingssysteem. Maar de nieuwe smartphone vertelt ook iets over de iPhone 12.

Door experts wordt het scherm van de Samsung Galaxy S20 gezien als één van de beste op de markt. Leuk dus voor Samsung, maar ook voor hen die straks de iPhone 12 willen gaan kopen. Samsung levert samen met LG de meeste displays voor de smartphones van Apple. Zodoende krijg je eigenlijk een voorproefje van wat er straks komen gaat.

De Samsung Galaxy S20-display vertelt wat over de iPhone 12

Officieel weten we nog niet veel over de iPhone 12, maar het is redelijk veilig om te stellen dat Apple van Samsung verwacht qua display minstens dezelfde kwaliteit te leveren. En wat dat betreft is het interessant om te zien wat de OLED-displays in de Samsung Galaxy S20 te bieden heeft. Eén van de interessante punten daarbij is dat de nieuwe displays 15 procent minder stroom nodig hebben. Dat wordt overigens wel weer gecompenseerd door de komst van 5G, wat op zijn beurt weer meer stroom nodig heeft. Onderaan de streep wordt het redelijk uitgebalanceerd en krijg je dus niet te maken met een iPhone 12 die sneller leegloopt.

Samsung Galaxy S20
De Samsung Galaxy S20

Daarnaast kan de display van de Samsung Galaxy S20 en dus straks ook de iPhone 12 gezien worden als een gezonder scherm. Het straalt namelijk 6,5 procent blue light uit. Dat is minder dan het scherm van de huidige iPhone, welke op 7,5 procent zit. Of de nieuwe iPhone ook gebruik gaat maken van een andere Samsung-techniek, dat is nog de vraag. Samsung liet namelijk weten de stap te zitten naar LPDDR5 geheugen in varianten van 12 en 16GB. De huidige iPhone heeft qua geheugen minder in zijn mars (maar is wel beter geoptimaliseerd, zodat je er niet veel van merkt), en het zou fijn zijn als daar ook naar gekeken gaat worden. Wil je meer lezen over de geruchten van de nieuwe iPhone? Bekijk dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
OLED van Samsung Galaxy S20 vertelt ons veel over de iPhone 12-opties
Sluiten