Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 6 februari 2020

Nieuwe Apple TV op komst? Prototype reeds gespot

Naast iOS 13.4 heeft Apple woensdagavond ook een eerste bètaversie van tvOS 13.4 vrijgegeven. Daarin zit een verwijzing naar een nieuwe Apple TV verborgen, ontdekte de Amerikaanse site 9to5Mac. Waarschijnlijk verschijnt de nieuwe settopbox van Apple later dit jaar.

Naast de Apple TV HD en 4K, zit er in de aankomende update ook ondersteuning voor een derde, niet eerder gezien model. Het gaat om een settopbox met de codenaam “T1125”. Apparaten die op de markt zijn, hebben een codenaam die met een J begint. De T verwijst waarschijnlijk naar een prototype dat alleen intern getest wordt.

Nieuwe Apple TV: eind 2020 op de markt?

Gezien de codenaam naar een prototype verwijst, is het niet waarschijnlijk dat de nieuwe Apple TV binnen enkele weken op de markt komt. Mogelijk zien we Apple’s nieuwe settopbox in september, samen met een nieuwe iPhone. De vorige twee modellen, de vierde generatie uit 2015 en het 4K-model uit 2017, werden ook in het najaar onthuld. Momenteel zijn deze modellen alle twee te koop, maar waarschijnlijk vervangt het vermeende nieuwe model de vierde generatie Apple TV uit 2015. De huidige 4K-variant neemt dan de plaats van instapper in.

Dit is overigens niet het eerste gerucht over een nieuwe settopbox van Apple. Eind 2019 maakte een researcher al bekend dat er een nieuw model in de maak was. Mogelijk zien we dat dus dit jaar.

Klik/tap voor groter.

Geen 8K, wel sneller

Door verder in de broncode van tvOS 13.4 te duiken, komen twee andere stukjes informatie naar boven. Het zal allereerst geen Apple TV 8K worden, waarschijnlijk gaat het gewoon om een 4K-model met snellere hardware. Daarnaast is de processor gebaseerd op de arm64e-architectuur. Die wordt ook gebruikt in de Apple A12-chip (de processor van de iPhone XS) en Apple A13 (van de iPhone 11). Wetende dat de huidige settopbox op een Apple A10 (die van de iPhone 7) draait, is een hardware-update meer dan welkom. Nu Apple Arcade breed beschikbaar is, lijkt een nieuwe Apple TV met een krachtige chip voor onder andere gaming een logische stap.

Reageer op artikel:
Nieuwe Apple TV op komst? Prototype reeds gespot
Sluiten