Automatische voorvertoningen eindelijk verleden tijd op Netflix

Door: Mark Hofman - 7 reacties
Netflix iOS app komt nog niet naar de Mac
(Afbeelding: Apple / Netflix)

Netflix geeft zijn gebruikers eindelijk de mogelijkheid om de automatische voorvertoningen op het platform stop te zetten. Dat maakt de streamingdienst zelf bekend op Twitter.

De functionaliteit zorgt er niet alleen voor dat de volgende aflevering van een serie automatisch start, maar ook dat trailers en previews van titels beginnen te spelen op de homepage van de dienst. Waar de eerste gezien wordt als een vrij positieve functie, is de tweede minder geliefd. Noem het gerust maar irritant.

Netflix geeft gebruikers de touwtjes in handen

Netflix heeft ervoor gekozen om trailers en voorvertoningen van titels niet meer door de strotten van zijn gebruikers te duwen. Het is op dit moment namelijk zo dat, wanneer jij een bepaalde film of serie geselecteerd hebt op de homepage, er vrijwel direct een trailer begint met spelen. Sinds dat deze optie het daglicht gezien heeft, zijn er al klachten te vinden van gebruikers die simpelweg gefrustreerd raken van de functionaliteit. Iets dat we eerlijk gezegd ook best wel kunnen begrijpen. Daarom des te beter dat Netflix zijn gebruikers nu de optie geeft om deze functie, genaamd autoplay, volledig uit te schakelen.

Autoplay bestaat overigens uit twee verschillende onderdelen. Het eerste deel van de functie zorgt dus voor de (noem het frusterende) trailers en previews die te zien zijn op de homepage van Netflix. Het tweede deel zorgt ervoor dat de volgende aflevering van een serie automatisch gestart wordt. Waar die eerste voor irritatie zorgt bij de gebruikers, wordt de tweede over het algemeen gezien als iets positiefs. Dat is dan ook de reden dat Netflix ervoor gekozen heeft om deze twee delen als aparte optie te verwerken.

Gebruikers hebben dus de keuze om alleen de trailers aan/uit te zetten of om alleen het automatisch starten van de volgende aflevering aa/uit te zetten.

Zo stel jij je voorkeur in

De voorkeur voor het instellen of uitschakelen van de functionaliteit wordt gekoppeld aan je Netflix-profiel. Deel jij je account dus met drie vrienden, dan ontstaat er dus geen gevecht over welke instelling er ingesteld moet worden. Wil jij geen trailer zien, maar beste vriend Barry wel? Dan is er gewoon voor te zorgen dat jullie ook daadwerkelijk beste vrienden blijven.

Je kunt autoplay aan of uitzetten door naar de account-instellingen van Netflix te gaan. Via de app van de streamingdienst is de instelling niet te wijzigen, maar wel op de webversie. Daar voer je vervolgens de volgende handelingen uit:

 • Login met je Netflix account
 • Ga naar beheer profiel
 • Vink de boxjes met autoplay functionaliteiten aan of uit.
Netflix Autoplay functionaliteit
Hier vind je de opties (screenshot: Manners)

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Eindelijk! Die previews waren zwaar irritant tijdens het zoeken en navigeren. Het automatisch starten van een volgende aflevering vind ik juist fijn.

 • Profielfoto
  Rtoonen

  Dank voor de tip. Meteen afgezet.

 • Profielfoto
  Yh-xxl

  Ik had bijna terug de de silverlight plug-in geactiveerd ?

 • Profielfoto
  McJohn

  Oef! Verschrikkelijk irritant idd!

 • Profielfoto
  Shmoo

  Bij mij werkt het nog niet zoals het zou moeten. Kan natuurlijk ook zo zijn dat de Apple TV hier weer buiten valt want dat zal wel weer iets speciaals zijn.

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Heel fijn. Ik wilde bijna terug naar piraterij. Netflix is nu net iets minder een k*t app.

  @shmoo: uit- en inloggen Netflix op Apple TV.

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Heel fijn. Ik wilde bijna terug naar piraterij. Netflix is nu net iets minder een k*t app.

  @shmoo: uit- en inloggen Netflix op Apple TV:)