Jelle van Es
Jelle van Es App Store 13 februari 2020
Leestijd: 2 minuten

Microsoft’s xCloud gaming-service duikt op in iOS

Microsoft heeft laten weten dat het zijn Project xCloud-service op iOS heeft uitgebracht. Via de Apple’s TestFlight service kunnen verschillende testers van xCloud nu ontdekken hoe het is om een Xbox One-game te streamen op een iPhone of een iPad.

De service is al een lange tijd in een testfase beschikbaar voor diverse Android-apparaten, tablets en laptops. Uiteindelijk is het idee er om de games die je in je Xbox One-bibliotheek hebt staan te kunnen streamen naar elk apparaat waarover je beschikt. Maar Microsoft heeft wel wat consessies moeten doen voor de iOS-versie.

Project xCloud op iOS

Apple is geen liefhebber van apps die het mogelijk maakt om games te streamen naar het platform. Op dit moment is het zodoende niet mogelijk om games via Google Stadia of GeForce Now te streamen op je iPhone en iPad. Lokaal kun je wel gebruik maken van Remote Play voor de PlayStation 4 om op die manier je game vanaf de PS4 op je iPad te spelen. Voor Project xCloud heeft Microsoft dan ook een opmerkelijke concessie moeten maken.

Om te voldoen aan de regels die de App Store van Apple stelt, is de Project xCloud-app anders dan wat gebruikers herkennen van de andere platformen. Zo kun je op dit moment maar een enkele game spelen in de vorm van Halo: The Master Chief Collection. Daarnaast kun je nu niet zelf naar de App Store gaan en de app binnen binnenhalen. Het werkt allemaal via een systeem van uitnodigingen, waarbij Microsoft in eerste instantie zo’n 10.000 testers uit het programma uitnodigt om de service op de iOS-apparaten te testen. Mocht je op één of andere manier in die groep zitten, dan krijg je een uitnodiging via de mail binnen die alles uitlegt van wat je precies moet doen.

Project xCloud
Halo: The Master Chief Collection is de enige Project xCloud-game op de iOS-apparaten

Het is te hopen dat dit het begin is van een verandering van het App Store-beleid. Zeker de iPad is een perfect apparaat om games op te streamen en de mogelijkheden om dit te doen zonder haperingen zijn steeds beter. Project xCloud is iets waar Microsoft miljarden in heeft geïnvesteerd en waarvan het bedrijf denkt dat het de toekomst van gaming is. Tot die tijd is de Apple Arcade echter het meest interessant voor Apple-gebruikers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Microsoft’s xCloud gaming-service duikt op in iOS
Sluiten