Huub Everstijn
Huub Everstijn App Store 24 februari 2020
Leestijd: 3 minuten

Microsoft Office app voor iOS met Word, Excel, PowerPoint en meer

Er is goed nieuws voor de zakelijke gebruiker van iOS. Al afgelopen najaar kwam Microsoft met een nieuwe bèta voor Office voor iOS. Maar nu is het eindelijk zover. Microsoft stelde eindelijk de nieuwe Office-app voor iPhone beschikbaar voor alle gebruikers. Het nieuwe uniform ontwerp omvat Word, Excel, PowerPoint en Sticky Notes in één app voor een eenvoudigere ervaring.

Microsoft heeft vandaag de gratis nieuwe iOS Office-app gelanceerd met ‘mobile first-functies’. Volgens het bedrijf vereenvoudigt de nieuwe Office-app de manier waarop je op een telefoon werkt met Word, Excel en PowerPoint. Door deze te combineren in één app en een aantal mobiele functies toe te voegen heb je in één klap alle functionaliteit van de bestaande mobiele Word-, Excel- en PowerPoint-apps bij elkaar. De nieuwe Office app vereist echter veel minder opslagruimte dan drie afzonderlijke apps.

Microsoft Office voor iOS
Klik/tap voor groter.

Naast de bekende Office apps omvat Office voor iOS ook Sticky Notes en nieuwe functies die gebruikmaken van de camera. Volgens Microsoft helpen deze bij het maken van inhoud op een ‘unieke mobiele manier’. Er is een nieuw tabblad ‘Acties’ waarmee je veel algemene mobiele taken kunt uitvoeren zonder tussen apps te hoeven schakelen.

Acties in Microsoft Office

Met ‘Acties’ kan je ondermeer:

  • PDF’s maken met je camera of vanuit Office-documenten.
  • PDF’s ondertekenen met je vinger.
  • QR-codes scannen om bestanden en links te openen.
  • Eenvoudig bestanden delen tussen je iPhone en computer of direct delen met mobiele apparaten in de buurt.
Klik/tap voor groter.
Klik/tap voor groter.

Diverse verbeteringen en vernieuwingen

De Microsoft Office app bood al in de beta versie ondersteuning voor de eigen clouddienst. We zien daarin echter wel een verbetering, zoals ondersteuning voor opslagservices van derden, waaronder Box, Dropbox, Google Drive en iCloud en algemene prestatieverbeteringen. Daarnaast omvat de app ook een aantal nieuwe functies:

  • Woorddictatie – laat Word je stem omzetten in geschreven tekst en gebruik spraakopdrachten en eenvoudige werkbalken om eenvoudig de juiste opmaak en interpunctie toe te passen die je nodig hebt.
  • Excel Cards View – bekijk en bewerk gegevens in een Excel-tabelrij in een eenvoudig, overzichtelijk kaartformaat, zodat je niet naar kolommen hoeft te reiken die buiten de grenzen van het scherm vallen.
  • Overzicht naar PowerPoint – schrijf de inhoud van je presentatie als een eenvoudig overzicht en laat PowerPoint Designer deze omzetten in dia’s met de juiste stijl, iconografie en stijl van de inhoud.

De nieuwe Office iOS-app is alleen beschikbaar voor iPhone. iOS Microsoft Office-productmanager Akshay Bakshi maakte echter bekend dat ook een iPad-versie in de maak is. Wij vonden vooral het logo opvallend. Het doet denken aan de logo’s die Microsoft lang geleden gebruikte in de Office for Mac suite,. Deze zijn op de Mac al geruime tijd vervangen voor wat zakelijkere icoontjes.

De nieuwe Microsoft Office voor iPhone is beschikbaar als gratis download in de App Store. De in-app aankopen omvatten Office 365-abonnementen vanaf 7 euro per maand. Het blijft voorlopig ook nog mogelijk om Microsoft Word, Excel of Powerpoint als losse apps te downloaden.

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Microsoft Office app voor iOS met Word, Excel, PowerPoint en meer
Sluiten