Massaproductie van de iPhone 9 loopt vertraging op

Door: Jelle van Es - 0 reacties
iPhone rood in hand 16x9
(Afbeelding: Pexels)

Gisteren brachten we het nieuws dat het coronavirus er voor zorgt dat Apple een lagere omzet verwacht. Maar dat lijkt niet het enige probleem te gaan zijn van het virus dat ook de technologie-wereld in zijn greep houdt. Het zou er namelijk voor kunnen zorgen dat de massaproductie van de iPhone 9 vertraging oploopt.

Ook gisteren brachten we het nieuws dat de onthulling van de iPhone 9 waarschijnlijk eind maart plaats zal vinden en hij dan begin april zou worden uitgebracht. Maar dat zou door de haperende fabrieken later plaats kunnen vinden. Dat is althans hetgeen dat het Japanse Nikkei beweert.

Massaproductie iPhone 9 loopt vertraging op

Omdat de fabrieken in China momenteel gesloten zijn of slechts met een beperkt aantal werknemers opereert, is het nog niet mogelijk om de iPhone 9 in massaproductie te nemen. Het originele plan was dat de iPhone 9 deze maand in massaproductie zou worden genomen. Maar volgens meerdere bron waar Nikkei zich op baseert vindt dat nu pas ergens in maart plaat. Dat betekent dat het nog wel een tijdje duurt voordat er een goede voorraad is opgebouwd en de nieuwe goedkopere iPhone wereldwijd in de markt kan worden gezet.

iPhone SE 2 iPhone 8 Apple
Klik/tap voor groter. (Afbeelding: Pexels / Pedro Sandrini)

Nikkei stelt dat het het nog steeds het plan is om om de iPhone 9 binnen vier weken te produceren en te verschepen, anders zou het invloed hebben op de verkoopstrategie van Apple. Het probleem is echter dat de fabrieken en de verschillende transportlijnen nu maar op iets van 30 tot 40 procent van hun maximale capaciteit draaien, waardoor het lastig is om alles zo voor elkaar te krijgen als dat men normaal heeft. Dat betekent dat wanneer het nieuw model daadwerkelijk in april verschijnt, deze waarschijnlijk in eerste instantie in beperkte hoeveelheden beschikbaar is. Of dat hij aan het begin in een beperkt aantal markten te koop is. En het zou natuurlijk ook kunnen betekenen dat hij verder wordt uitgesteld.

Dat laatste is overigens iets dat makkelijk kan. Apple heeft immers nog niks aangekondigd. Dus zolang dat niet het geval is, bestaat de iPhone 9 technisch eigenlijk niet.

Reacties

0 reacties