Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Diensten 7 februari 2020
Leestijd: 2 minuten

LG: Dolby Atmos komt naar Apple TV-app en AirPlay 2 later dit jaar

Eerder deze week heeft LG bekendgemaakt dat de Apple TV-app beschikbaar is voor 2019-modellen. Maar hoe zit dat met Dolby Atmos-ondersteuning? Ook daar heeft de fabrikant goed nieuws over: die support zal namelijk later dit jaar verschijnen voor ondersteunende modellen.

Dat heeft het Zuid-Koreaanse bedrijf bevestigd tegenover de redactie van FlatpanelsHD. Wanneer de ondersteuning er precies aankomt, is op moment van schrijven nog niet duidelijk. Datzelfde geldt voor de Atmos-ondersteuning voor AirPlay 2, het draadloze muziekprotocol van het bedrijf uit Cupertino. Ook die support moet later in 2020 gaan verschijnen voor de LG-televisies, maar vooralsnog is niet bekend wanneer dat precies gebeurt.

Dolby Atmos- en AirPlay 2-ondersteuning

LG is momenteel wel de eerste partner die Dolby Vision (voor het beeld) aanbiedt binnen de Apple TV-applicatie, maar Dolby Atmos (voor het geluid) mist dus nog. De quote die de redactie in handen heeft is behoorlijk gering, waardoor het niet duidelijk is naar welke televisies de Atmos-update zal komen. Het is dus nog niet te zeggen of het om modellen uit 2018, 2019 of 2020 gaat, of misschien wel alle modellen waar de applicatie en het platform op beschikbaar zijn.

iPhone 12 LG Display
Klik/tap voor groter.

Desondanks hebben eigenaars van de tv’s dus iets om naar uit te kijken, zeker wanneer ze volop gebruikmaken van Apple TV of AirPlay 2. Dolby Atmos is een belangrijk onderdeel van de audio-ervaring en Apple weet dat. Daarom ondersteunt de Apple TV 4K bijvoorbeeld de betere audiokwaliteit vanaf het moment dat je hem uit de doos haalt.

Bovendien zou dit LG een streepje voor kunnen geven op de concurrentie. Er zijn momenteel heel veel (voornamelijk Android TV-)fabrikanten die eveneens de Apple TV-app en AirPlay ondersteunen, maar geen van hen doet dat dus zoals LG het momenteel doet. Amazons Fire TV en Samsungs smart tv’s ondersteunen de formaten bijvoorbeeld ook nog niet. Het wachten is nu totdat de updates verschijnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
LG: Dolby Atmos komt naar Apple TV-app en AirPlay 2 later dit jaar
Sluiten