Night
Night Nieuws 17 februari 2020

Lekker fantaseren over de iPhone 12

Sommige geruchten over de iPhone 12 zijn geloofwaardiger dan andere. Een nieuwe CPU? Geen twijfel over mogelijk. 5G-netwerk? Vast en zeker. Een ingebouwde toetsenbord-projector en een selfie camera met onder het scherm? Dacht het niet… maar het klinkt wel erg leuk!

Die laatste twee fantasievolle functies zijn van de hand van Hasan Kaymak van ConceptsiPhone. Hij maakte een onofficiële, maar desalniettemin goed ogende trailer van zijn visie op de nieuwe iPhone. We zijn er echter vrij zeker van dat de getoonde opties niet naar de iPhone 12 zullen komen. Toch vonden we deze namaak-teaser zo leuk dat we hem tóch even wilden delen.

iPhone 12 toetsenbord projector
iPhone 12 toetsenbord projector (klik/tap voor groter).

Veel fantasie in deze ‘iPhone 12’ trailer

Kaymak heeft bij deze fantasy iPhone onder het display een vingerafdruksensor voor de beveiliging, en een selfie camera bedacht. Dit hebben we tot nu toe alleen hebben gezien op testmodellen van Oppo en Xiaomi. Daarnaast bedacht Kaymak de functie “projectiemodus”, waarmee zowel het scherm als het toetsenbord weergegeven kan worden. Je zou dus kunnen communiceren met je iPhone 12 door gewoon op tafel te typen alsof het een normaal display is. Lekker voor zowel het betere typwerk als voor gaming.

Ook realistische specs

Qua meer realistische specificaties heeft dit concept een batterijcapaciteit van 4.150 mAh. Dat klinkt dan weer wel aannemelijk, maar had gerust meer mogen zijn. De iPhone 12 behoudt ook het 5,8-inch OLED-scherm dat Apple sinds de iPhone X gebruikt voor zijn kleinere iPhone-formaat. Kaymak bedacht echter ook een 6.1 inch Super Retina OLED-scherm. Dat is hetzelfde formaat als de iPhone 11 maar dan zonder LCD. Tenslotte voegde hij ook een USB-C-poort toe in plaats van de Lightning-poort. Dat zou zomaar mogelijk zijn, gezien de recente EU-uitspraak over universeel gebruik van USB-C.

iPhone 12 concept (klik/tap voor groter).
iPhone 12 concept

Het ontwerp van Kaymak leent verder wel wat uiterlijke kenmerken van oudere iPhones. Zo hebben de gebogen randen plaats gemaakt voor platte zijden. De langwerpige volumeknoppen van de huidige iPhones zijn echter vervangen door een ronde versie. Ook de vierkante camera unit die op de iPhone 11 werd geïntroduceerd, kreeg een andere plaats en uiterlijk. Deze verschoof van de linkerbovenhoek naar het midden van het bovenste derde deel van de telefoon en werd in een horizontale lijn gerangschikt. Het is verder nog steeds dezelfde drievoudige camerareeks, dus in de verbeelding van de render-artiest is zelfs plaats voor Apple’s time-of-flight sensor.

iPhone 12 concept
iPhone 12 concept (klik/tap voor groter).
Reageer op artikel:
Lekker fantaseren over de iPhone 12
Sluiten