KPN start met eSIM ondersteuning voor klanten van Simyo

Door: Mark Hofman - 10 reacties
KPN Simyo eSIM Nederland
(Afbeelding: KPN)

KPN maakt vandaag, via een persbericht, bekend dat het bedrijf start met het ondersteunen van de eSIM. Klanten van dochterbedrijf Simyo kunnen vanaf vandaag gebruik maken van de ondersteuning.

Het gaat dan alleen om Prepaid en Sim Only klanten die in het bezit zijn van een iPhone uit 2018 of 2019. Het maakt in deze dus niet uit of je al klant bent of nog een klant moet worden, de overstap naar de digitale simkaart is vanaf vandaag te maken.

KPN start eSIM ondersteuning

Klanten van Simyo kunnen vanaf vandaag de eSIM bestellen via de applicatie van de digitale provider. Voor nu is dit alleen te doen voor klanten met een Prepaid of een Sim Only abonnement die in het bezit zijn van een iPhone. In het persbericht wordt duidelijk dat alleen modellen uit 2018 en 2019 te gebruiken zijn. Klanten kunnen in de app ervoor kiezen om hun fysieke simkaart direct om te ruilen voor een eSIM. Simyo, het dochterbedrijf van KPN, is de eerste provider in ons land die eSIM ondersteuning biedt voor prepaid klanten.

Op dit moment lopen klanten met een iPhone in bezit voorop, gezien het feit dat de ondersteuning voor Android nog enige tijd op zich laat wachten. Hoelang dat precies is lijkt nog niet bekend te zijn.

KPN Simyo eSIM Nederland
Ondersteuning bij Simyo (Afbeelding: KPN)

In de voetsporen van T-Mobile

Simyo is dan wel de eerste provider in Nederland die eSIM ondersteuning biedt voor prepaid-klanten, maar niet de eerste in het algemeen. T-Mobile begon als eerste grote provider in ons land met de ondersteuning van de eSIM. Dat gebeurde in de zomer van 2019. Kleine providers als Truphone en Voiceworks boden de ondersteuning al langer aan.

KPN lijkt eSIM eerst te testen met dochterbedrijf Simyo, voordat het zelf aan de slag gaat. In het persbericht is te lezen dat KPN alle ontwikkelingen goed in de gaten houdt. Het “volgt de introductie van eSIM bij Simyo op de voet”, zo is te lezen.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  HHi Mac

  En nu nog samen met Apple de ESim watch

 • Profielfoto
  SvS

  Ik mis even iets; waarom zou je je bestaande fysieke SIM-card omruilen voor eSIM? Wat is de meerwaarde ervan?

 • Profielfoto
  Yosemite

  Dan kan je je telefoon met twee simkaarten gebruiken (dual SIM). Bijvoorbeeld je privé nummer op de eSim van Simyo en je zakelijke nummer op een normale simkaart.

 • Profielfoto
  tommuh

  Ook Simyo eSIM PREPAID? Daar kan ik namelijk niets over vinden in het bestel-process.. Het lijkt er op dat ik gewoon een fysieke SIM-card thuisgestuurd krijg.

 • Profielfoto
  Yosemite

  Op Tweakers.net lees ik dat je bij prepaid eerst een fysieke simkaart bestelt en deze zet je daarna via de app om in een eSim.

 • Profielfoto
  HA Rold

  Wow goed bezig! Alleen Vodafone loopt weer achter de feiten aan.

 • Profielfoto
  DaveFlash

  Yosemite op 27 februari 2020 16:19
  Op Tweakers.net lees ik dat je bij prepaid eerst een fysieke simkaart bestelt en deze zet je daarna via de app om in een eSim.

  lijkt me behoorlijk kansloos, de punt van esim is juist het verminderen van onnodige fysieke sims. beetje gek als ze geen green path hebben om gelijk vanuit de app meteen enkel esim aan te kunnen vragen. nog vreemder vind ik dat ze hoe simyo het nu doet, totaal niet denk aan potentiele nieuwe klanten, want met de app kun je als niet-klant, totaal helemaal niks.

   

  Ik zou juist een elegante oplossing verwachten, bestaande klanten een knop ‘zet om naar esim’ nieuwe klanten: download de app, registreer je email enzo, grote apple pay knop: ‘koop prepaid esim” en klaar ‘esim geactiveerd’ of bij nieuwe sim-only, registreren met gegevens huidige provider in de app, druk op accepteer overstap/voorwaarden/etc, dan grote apple pay knop ‘betaal aansluit/activatiekosten’ klaar nieuwe esim is gemaakt en geactiveerd, met tijdelijk nummer tot dat overstap huidige provider gereed is.

   

  maar nee, je moet eerst een fysieke sim bestellen… pfff…

 • Profielfoto
  Yosemite

  Omdat meteen maar weer kansloos te noemen is best kansloos 😉

  Een Sim Only abonnement kan je direct met een eSim bestellen. Ze hebben dit alleen voor prepaid nog niet ingeregeld voor nieuw klanten, maar lees dat dit komt. Een workaround is dan om eerst een fysieke prepaid sim te bestellen als nieuwe klant.

 • Profielfoto
  Smietje

  Betekend dit dat we dan ook eindelijk een e-Sim op de Apple Watch ⌚️ kunnen krijgen?

 • Profielfoto
  csteelooper

  Smietje op 28 februari 2020 08:41
  Betekend dit dat we dan ook eindelijk een e-Sim op de Apple Watch ⌚️ kunnen krijgen?

  Niet per se. T-Mobile heeft al een tijdlang eSim-ondersteuning maar helaas nog altijd geen ondersteuning voor gebruik icm de Apple Watch. Nou kán dat natuurlijk zijn omdat Apple deze modellen nog niet officieel op de Nederlandse markt gelanceerd heeft…