Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 11 februari 2020

Eerste iPhone-fabriek gaat langzaam open in China na coronavirus

Gisteren brachten we nog het nieuws dat de productie op het gebied van de iPhone in China volledig stil lag dankzij het coronavirus. En die fabriek blijft ook nog even dicht op last van de Chinese regering. Maar een andere fabriek in Zhengzhou zou weer open zijn.

De fabriek die nog even dicht blijft ligt in Shenzhen. Daar zijn volgens Reuters wel werknemers zijn komen opduiken, maar zij mochten niet naar binnen om hun werk op te pakken. Het probleem zou er vooral in zitten dat de eigenaren van de fabriek niet genoeg mogelijkheden hebben om hun werknemers te controleren op het virus.

iPhone-fabrieken gaan langzaam open na coronavirus

Dat lijkt echter een kwestie van tijd te zijn. Hoewel China nog altijd volledig in de ban is van het coronavirus en het normale leven compleet op zijn kop staat, blijft het voornamelijk de provincie Wuhan waar de problemen zich voordoen. Althans, dat is het nieuws dat wij ontvangen en je daarbij maar moet afvragen hoeveel de Chinese regering communiceert. Deze week worden de maatregelen om te controleren op het virus door de regering nogmaals bekeken. Als dat allemaal in orde is, dan zouden de deuren volledig geopend kunnen worden.

iPhone fabriek
Zo druk is het nu niet in de verschillende fabrieken van Foxxcon

Dat is dus al het geval bij de fabriek in Zhengzhou. Het probleem daar zit hem in het feit dat niet alle werknemers beschikbaar zijn. Slechts tien procent van alle werknemers wist komen op te dagen. Met het Chinese Nieuwjaar zijn veel mensen gaan reizen naar familieleden en zij hebben niet de mogelijkheid gekregen om op een normale manier terug te reizen dankzij alle problemen die ontstaan zijn met het coronavirus. Daardoor ligt de productie hier natuurlijk veel lager dan de bedoeling is.

Analisten verwachten dat de productie van de iPhone wereldwijd door het coronavirus hierdoor met 10 procent is verlaagd. Van directe tekorten zal nog geen sprake zijn, maar het kan wel gevolgen hebben voor de introducties van toekomstige iPhones zoals de iPhone 9 of de iPhone 12.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eerste iPhone-fabriek gaat langzaam open in China na coronavirus
Sluiten