iPhone 9 of SE 2: wat is de naam van de goedkopere iPhone?

Door: Mark Hofman - 17 reacties
Apple iPhone SE Apple Event
(Afbeelding: AFP / Justin Sullivan)

Apple’s langverwachte (goedkopere) iPhone zal naar verwachting volgende maand gelanceerd worden. Terwijl we al best veel weten over het toestel, is de naam ons nog steeds niet helemaal duidelijk. Wordt het de iPhone 9 of toch de iPhone SE 2?

Afgelopen maanden hebben geruchten en lekken ons niet alleen details over de 4.7-inch iPhone gegeven, maar kregen we ook een indicatie van de naam. Alhoewel, als het op de naam aankomt is de zaak nog een beetje verwarrend. Waar de een nog spreekt over de iPhone SE 2, heeft de volgende bron het al over de iPhone 9. Maar wat is het nu precies?

De iPhone 9

Een volledig antwoord op deze vraag hebben we natuurlijk niet. Het enige wat we, zo goed als zeker, kunnen zeggen is dat de smartphone op een iPhone 8 gaat lijken. Dat betekent dus een iPhone met een 4.7-inch display, maar dan wel met een A13 processor onder de motorkap. Dat is onder andere ook datgeen wat betrouwbare analist Ming-Chi Kuo zegt.

Waar de beste man overigens niet zo’n goede reputatie mee heeft, is het raden van namen van producten. Waar de meeste bronnen spreken over de iPhone 9, heeft Ming-Chi Kuo het nog over de iPhone SE 2. Wat dat betreft zou je dus uit kunnen gaan van het feit dat de goedkopere iPhone de naam iPhone 9 krijgt.

Uiteraard zijn er nog veel tastbare zaken die ervoor zorgen dat mensen verwachten een iPhone 9 op de markt te zien. Zo is de smartphone, volgens velen, eerder een vervolg op de iPhone 8 dan een vervolg op de iPhone SE. Dat toestel beschikte namelijk over een 4-inch scherm, waar deze over een 4.7-inch scherm beschikt.

De zaak lijkt op dit moment dus best duidelijk te zijn.

Of de iPhone SE 2?

Alleen zijn er een aantal case-fabrikanten die iets anders zeggen. Totallee is een van de fabrikanten die stevig vast blijft houden aan de iPhone SE 2 naam. Zo zijn er op dit moment al pre-orders te plaatsen voor ultra-dunne iPhone SE 2 hoesjes en worden er e-mails verstuurd naar klanten met alle details.

Het is goed om te weten dat deze fabrikanten geen officiële informatie van Apple krijgen, maar hun ontwerp vaak baseren op de informatie die leveranciers en analisten ze geven.

Onduidelijk: wat denk jij?

Het is niet hele erg bijzonder dat er nog weinig te vinden is over de daadwerkelijk naam van de nieuwe goedkopere iPhone. Voordat een telefoon van Apple gelanceerd wordt zijn er al veel dingen die lekken. Van het ontwerp tot aan de functionaliteiten: het is allemaal negen van de tien keer al bekend.

Alleen op een of andere manier weet Cupertino de branding en het prijskaartje geheim te houden. Iets dat het ook deze keer weer weet te doen. Daarom stellen wij jullie de vraag:

Reacties

17 reacties
 • Profielfoto
  Olieboer

  Ik vind het nu al niet uit te leggen. Ik heb een XS, vergelijkbaar met de 11 pro, de XR is vergelijkbaar met de 11. De iPhone 8 klinkt nu heel oud, en dat zal alleen maar erger worden als in het voorjaar de 9 uitkomt, en in het najaar de 11s.

  Ik denk dus de iPhone SE2 om er nog een beetje overzicht in te houden.

 • Profielfoto
  Nord

  iPhone SE X lijkt mij een prima naam.

 • Profielfoto
  Dexter_202

  Naamgeving was bij Apple altijd al een puinhoop. iPhone 9 zou dus de (on)logische keuze zijn.

 • Profielfoto
  Pete.Z

  Als hij er maar komt, verzin ik zelf wel een naam.

 • Profielfoto
  NASI-GORENG

  ik mis de waardevolle input van ……

 • Profielfoto
  computer space

  Personal Computer: iPC

  Komaan jongens, wie gebruikt m nog als Phone….

 • Profielfoto
  iRalf

  New iPhone SE

 • Profielfoto
  Melle

  iPhone SE 2020

  Simple as that

 • Profielfoto
  pruus

  Ik denk 11S.

 • Profielfoto
  Uluru1964

  What’s in a name. Als de specs/prijs maar goed zijn/is!

 • Profielfoto
  reneo

  Na de gewone 11 en de 11 pro ben ik wel voor de 11 amateur.

 • Profielfoto
  Frans

  iPhone LC. Als hommage aan de Macintosh LC, de instap Mac van 30 jaar geleden. LC staat (natuurlijk) voor Low Cost.

 • Profielfoto
  One Less Thing

  Gewoon even wachten tot Apple het bekend maakt. Misschien noemen ze het wel iPhone Doe  😏.

   

   

 • Profielfoto
  Xander

  Als we dan toch creatief bezig gaan: iPhone NiX

 • Profielfoto
  fabian

  Gewoon SE dan is het duidelijk waarover het gaat en de oude SE wordt toch niet meer verkocht!

 • Profielfoto
  donut

  IPhone C(heap)

 • Profielfoto
  flappah

  Gewoon iPhone.