Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 25 februari 2020

‘iPhone 12 krijgt nieuwe wifistandaard voor opladen AirTags en meer’

Volgens de Japanse blog Mac Otakara krijgt de iPhone 12-ondersteuning voor een nieuwe wifistandaard waarmee meer mogelijk is. Het gaat om versie 802.11ay, waarvan de ontwikkeling eind 2020 afgerond moet zijn. Met de technologie zou je de onaangekondigde Apple AirTags kunnen opladen, bijvoorbeeld.

Zoals het er nu naar uitziet wordt 802.11ay de opvolger van de 802.11ad-standaard. In tegenstelling tot voorgaande wifistandaarden gebruikt 802.11ay het 60 GHz-spectrum. Dat betekent dat er gebruikgemaakt wordt van een ultrakorte verbinding. Maar wat zou dit betekenen voor de iPhone 12?

Nieuwe wifistandaard voor iPhone 12?

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven, dan kan de iPhone 12 met deze wifistandaard aan boord bijvoorbeeld de nog onaangekondigde Apple AirTags (of Apple Tags) kunnen opladen. Ook zou het kunnen inhouden dat de snelheid van AirDrop flink verhoogd wordt. De technologie heeft ook een nadeel. Want de afstand tussen de zender en ontvanger moet te allen tijde kort zijn. Loop je te ver weg, dan kan het zijn dat de snelheid drastisch omlaag gaat of dat de verbinding simpelweg onderbroken wordt.

wifi logo 16x9
Klik/tap voor groter.

Binnenkort verwachten we meer nieuws omtrent deze wifistandaard, dus dit nieuws kan in de toekomst nog licht veranderen. Maar voorlopig ziet het er wel naar uit dat je daar rekening mee moet houden.

Vier iPhone-modellen voor 2020

In de afgelopen weken zijn er een hoop geruchten verschenen over de aankomende iPhone 12-modellen voor 2020. In totaal zouden er namelijk vier moeten verschijnen. Het kleinste model moet een scherm van 5,4-inch krijgen, terwijl het grootste dit jaar een display moet krijgen van 6,7-inch. Daarnaast moeten er nog meer technische verschillen zijn die de smartphones doen onderscheiden, zoals verschillende configuraties qua werk- en opslaggeheugen en natuurlijk het aantal cameralenzen.

Mocht Apple inderdaad kiezen om later in 2020 ondersteuning toe te voegen voor de nieuwe wifistandaard, dan zal het goed zijn om die functionaliteit in elk iPhone 12-model aanwezig te laten zijn. Zo krijgt iedereen toegang tot mogelijk snellere AirDrop-snelheden en de mogelijkheid de aankomende AirTags op te laden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘iPhone 12 krijgt nieuwe wifistandaard voor opladen AirTags en meer’
Sluiten