Mark Hofman
Mark Hofman App Store 17 februari 2020

Instagram nog steeds niet beschikbaar voor de iPad: waarom eigenlijk?

Instagram behoort anno 2020 tot een van de meest populaire applicaties van de markt, maar is om een of andere reden nog steeds niet beschikbaar voor de iPad. Maar waarom is dat eigenlijk het geval?

In verschillende Instagram Stories gaf CEO Adam Mosseri afgelopen weekend antwoord op vragen van gebruikers. Daar kwam onder andere ook de vraag voorbij waarom het platform tot op heden nog niet voorzien is van een iPad-app. En het antwoord is eigenlijk vrij duidelijk: er is geen tijd voor.

Instagram heeft geen tijd voor iPad-app

Volgens Instagram CEO Adam Mosseri wordt er binnen het bedrijf wel degelijk nagedacht over een iPad-applicatie, maar zijn de middelen simpelweg niet aanwezig om van dit idee ook daadwerkelijk een realiteit te maken. De iPhone-only applicatie neemt dusdanig veel tijd in beslag dat het, met het huidige team, niet mogelijk is om op beide platformen te opereren. Mosseri zegt op Instagram:

“We willen graag een iPad app bouwen, maar we hebben een bepaald aantal mensen en veel dingen om te doen. Een applicatie voor iPad lijkt nog niet “the next big thing” te zijn om te doen.”

Adam Mosseri zegt hier dus praktisch dat er weinig prioriteit is omtrent de iPad-applicatie van Instagram en dat ligt ook zeker in lijn met de recente ontwikkelingen. Afgelopen maand lanceerde Instagram bijvoorbeeld de mogelijkheid om in browsers toegang te krijgen tot je privé-berichten. Destijds waren er vraagtekens te vinden over de keuze om deze functionaliteit eerder uit te rollen, dan een aparte applicatie voor de iPad. Maar ook toen werd al duidelijk dat deze applicatie weinig prioriteit had. Het versturen van privé-berichten is belangrijk omdat dit ervoor zorgt dat gebruikers “in contact kunnen blijven met hun dierbaren”, liet het bedrijf weten.

Instagram
Klik/tap voor groter

Geen Third Party-apps

Ondanks het feit dat er tot op heden nog geen officiële iPad-applicatie van Instagram het daglicht heeft gezien, zijn er wel degelijk Third Party-apps geweest waardoor het platform alsnog te bereiken was. Helaas veranderde Instagram destijds zijn API en maakte het een einde aan deze markt, zonder zelf met een alternatief te komen. Het bedrijf heeft wel al meerdere malen laten weten dat de webversie van Instagram goed genoeg is om te gebruiken op je iPad. Maar los van het feit of dit klopt of niet, is dat niet het zelfde als een toegewijde iPad applicatie.

Wat vinden jullie van de situatie? Willen jullie graag een iPad-applicatie voor Instagram hebben of is de webversie genoeg?

Reageer op artikel:
Instagram nog steeds niet beschikbaar voor de iPad: waarom eigenlijk?
Sluiten