Huawei pakt Apple op eigen terrein: 5G iPad Pro en Homepod-klonen aangekondigd

Door: Mark Hofman - 9 reacties
Huawei MatePad Pro 5G iPad Pro
(Afbeelding: Dominick Vietor)

Huawei heeft tijdens een evenement in Barcelona, waar eigenlijk het Mobile World Congress plaats moest vinden deze week, een aantal nieuwe producten aangekondigd. Producten die voor de gemiddelde consument met enige Apple-kennis uiterst bekend voor zullen komen.

De Chinese techgigant heeft bijvoorbeeld een nieuwe tablet op de markt gebracht die wel heel erg veel lijkt op de iPad Pro. Daarbij introduceerde Huawei ook een nieuwe speaker, die op zijn beurt weer heel veel gelijkenissen heeft met de Homepod uit Cupertino. Kortom: het bedrijf komt met heel veel nieuws, maar heeft een duidelijke bron voor inspiratie.

We gaan iets verder op de producten in:

Huawei introduceert 5G iPad Pro kloon

Naast drie nieuwe laptops en de opvouwbare Huawei Mate Xs, toonde het bedrijf ook een nieuwe tablet aan. Het gaat om de MatePad Pro 5G, die voor de onthulling al besproken werd om zijn gelijkenissen met de iPad Pro. De eerste 5G-tablet van Huawei valt op vanwege het randloze 10.8-inch scherm die voorzien is van een hole-punch voor de selfiecamera. Het apparaat is uitgerust met een Kirin 990-chipset, minimaal 6GB aan werkgeheugen en draait op Android 10. De Huawei MatePad Pro 5G is uit te breiden met een toetsenbord met een extra lange key travel en een speciale stylus. En raad eens: deze stylus is op te laden door hem op de bovenkant van de tablet neer te leggen. Wat een uitvinding!

Zowel qua uiterlijk al accesoires is deze nieuwe MatePad Pro 5G een duidelijke iPad Pro kloon. Maar dan wel met 5G-ondersteuning en de mogelijkheid om draadloos op te laden. De prijs? €799 voor de variant met 8GB werkgeheugen, 256GB opslag en 5G-ondersteuning.

Homepod krijgt concurrentie van de Sound X

Huawei houdt het overigens niet alleen bij de iPad Pro kloon. Het Chinese bedrijf introduceert ook de Sound X, dat overduidelijk inspiratie gehaald heeft uit de HomePod van Apple. Net als dat product is de Huawei Sound X rond en zit er een LED display aan de bovenkant van de slimme speaker. Niet alleen is de speaker ovaal ontworpen, maar beschikt hij ook over een grille die 360-graden rond gaat.

Volgens Huawei is de speaker in staat om een 360-graden audio-ervaring te bieden aan de consument. Ook is er een slimme assistent te vinden, maar dat geldt wel alleen voor de Chinese markt. De verwachting is dat Alexa uiteindelijk ook beschikbaar zal zijn op de Huawei Sound X.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Willem

  Leuk kwa hardware, maar zonder goede software is het een dure snijplank. Android kent over het algemeen al minder goede apps voor tablets, en dan ontbreekt de Play Store ook nog eens bij Huawei.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Helemaal mee eens. Hoe mooi dit ook lijkt; Android tablets hebben helaas nog een – heel – lange weg te gaan.

  En dan heb je ook nog eens de Google-blokkade aan je MatePad hangen. Dubbel gehandicapt dus.

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Die Chinezen kopiëren ook echt alles hè?! Maar maken het dan toch minder strak/mooi/bruikbaar.

 • Profielfoto
  polansky

  Wauw een echte afluisterspeaker, die net als zoveel andere producten uit China altijd aan het internet moeten hangen omdat ze het anders niet doen.

  Toch fijn om te weten dat er een Chinees met je meeluistert aan de andere kant van de Wereld om te zien of je geen luisterboek van Winnie de Poeh op hebt staan.

 • Profielfoto
  VxP

  Trieste copy cats die blijkbaar geen originele ideeën hebben. ??

 • Profielfoto
  defores

  @Willen Android software is laatste tijd al een stuk beter geworden en de vraag is of de prijzen van Apple nog wel gerechtvaardigd zijn. Apple mag ook wel weer meer tijd in kwaliteit steken en meer opties ipv onzinnige tv series te maken.

 • Profielfoto
  Bert2004

  Er is helemaal niets op Android aan te merken en Apple iPad is sowieso niet strakker. Het is mooi hoe het kapsones Apple verslagen wordt. Dat zal die Amerikanen leren. Ps. Ik heb een iPad 2019 en een Samsung S10 mochten er mensen zijn die denken van daar heb je weer zo’n Apple hater. Met een iPhone kan je alles behalve goed bellen, want hoor ik storingen, dan vraag ik naar hun telefoon en krijg dan te horen dat het een iPhone is. De iPad 2019 is top, maar dat is mijn Samsung telefoon ook. Chinezen zijn niet dom wil hiermee zeggen.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  defores op 26 februari 2020 08:26
  @Willen Android software is laatste tijd al een stuk beter geworden…

  Op smartphone-gebied kan je echt niet meer zeggen dat iOS persé beter is. Maar apps op een Android tablet is echt pakken minder dan op een iPad. Er is gewoon té weinig aangepast.

  En dan ga ik het nog even niet over muziek-software hebben (synthesizers, DAWS, etc.) , want dat is bij Android gewoon van een dieptriest-niveau vergeleken met een iPad.

 • Profielfoto
  donut

  Elke tablet lijkt op de andere…

  idd het gaat dan vooral om de software en die verschilt enorm…

  dus toch geen kloon.