Mark Hofman
Mark Hofman HomePod 25 februari 2020

Huawei pakt Apple op eigen terrein: 5G iPad Pro en Homepod-klonen aangekondigd

Huawei heeft tijdens een evenement in Barcelona, waar eigenlijk het Mobile World Congress plaats moest vinden deze week, een aantal nieuwe producten aangekondigd. Producten die voor de gemiddelde consument met enige Apple-kennis uiterst bekend voor zullen komen.

De Chinese techgigant heeft bijvoorbeeld een nieuwe tablet op de markt gebracht die wel heel erg veel lijkt op de iPad Pro. Daarbij introduceerde Huawei ook een nieuwe speaker, die op zijn beurt weer heel veel gelijkenissen heeft met de Homepod uit Cupertino. Kortom: het bedrijf komt met heel veel nieuws, maar heeft een duidelijke bron voor inspiratie.

We gaan iets verder op de producten in:

Huawei introduceert 5G iPad Pro kloon

Naast drie nieuwe laptops en de opvouwbare Huawei Mate Xs, toonde het bedrijf ook een nieuwe tablet aan. Het gaat om de MatePad Pro 5G, die voor de onthulling al besproken werd om zijn gelijkenissen met de iPad Pro. De eerste 5G-tablet van Huawei valt op vanwege het randloze 10.8-inch scherm die voorzien is van een hole-punch voor de selfiecamera. Het apparaat is uitgerust met een Kirin 990-chipset, minimaal 6GB aan werkgeheugen en draait op Android 10. De Huawei MatePad Pro 5G is uit te breiden met een toetsenbord met een extra lange key travel en een speciale stylus. En raad eens: deze stylus is op te laden door hem op de bovenkant van de tablet neer te leggen. Wat een uitvinding!

Zowel qua uiterlijk al accesoires is deze nieuwe MatePad Pro 5G een duidelijke iPad Pro kloon. Maar dan wel met 5G-ondersteuning en de mogelijkheid om draadloos op te laden. De prijs? €799 voor de variant met 8GB werkgeheugen, 256GB opslag en 5G-ondersteuning.

Homepod krijgt concurrentie van de Sound X

Huawei houdt het overigens niet alleen bij de iPad Pro kloon. Het Chinese bedrijf introduceert ook de Sound X, dat overduidelijk inspiratie gehaald heeft uit de HomePod van Apple. Net als dat product is de Huawei Sound X rond en zit er een LED display aan de bovenkant van de slimme speaker. Niet alleen is de speaker ovaal ontworpen, maar beschikt hij ook over een grille die 360-graden rond gaat.

Volgens Huawei is de speaker in staat om een 360-graden audio-ervaring te bieden aan de consument. Ook is er een slimme assistent te vinden, maar dat geldt wel alleen voor de Chinese markt. De verwachting is dat Alexa uiteindelijk ook beschikbaar zal zijn op de Huawei Sound X.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Huawei pakt Apple op eigen terrein: 5G iPad Pro en Homepod-klonen aangekondigd
Sluiten