Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Diensten 26 februari 2020
Leestijd: 2 minuten

Homecinemasysteem van Apple: komen Apple TV en HomePod straks samen?

Er is een patent van Apple opgedoken waaruit mogelijk op te maken is dat het bedrijf meer wil doen met de Apple TV en de HomePod. Beide apparaten zouden namelijk kunnen samenkomen waardoor Apple ineens een potentieel tof homecinemasysteem in handen heeft.

De naam Apple TV deed eerst veel stof opwaaien. Veel mensen dachten namelijk aan een heuse Apple-televisie met een groot scherm. Echter, de naam staat nu haast synoniem voor één van de betere mediaspelers van dit moment. Het bedrijf uit Cupertino heeft veel succes met de kleine, zwarte doos, door onder meer een 4K-versie uit te brengen. Ook lijkt er ondertussen een nieuwe variant aan te komen. Apple is dus nog lang niet klaar met de huiskamer. En als we een nieuw patent mogen geloven, dan mogen we nog meer verwachten.

Apple TV en Apple HomePod komen samen in patent

In het patent wordt gesproken over een Wireless and wired speaker hub for a home theater system. Het systeem wordt voorzien van zeven speakers en een subwoofer (de HomePod zou die rol nog wel eens kunnen vervullen, aangezien de patenten geen productnamen bevatten van bestaande apparaten).

Apple TV aan
Klik/tap voor groter.

Ondanks het feit dat Apple dit patent nu in handen heeft, komt het oorspronkelijk bij KSC Industries vandaan. Dat is een audiobedrijf dat zich concentreert op productontwikkeling en het licentiëren van technologieën. Mogelijk hoeven we niet te verwachten dat het patent leidt tot een uiteindelijk product, want er wordt ook melding gemaakt van een projector en een scherm. Voor zover bekend werkt Apple niet aan dergelijke producten.

Dit patent staat nu wel naast andere patenten van Apple. Zo zijn er twee patenten uit 2017, die spreken over vier HomePods voor surround sound en het realiseren van ‘virtuele geluidsbronnen’. Met dat laatste patent zou Apple werken aan technologie waarmee het een geluidsbron kan nabootsen, terwijl er helemaal geen speaker aanwezig is op de plek waar het geluid vandaan komt.

Mocht dit patent wel vruchtbaar zijn, dan zou er een apparaat kunnen ontstaan dat de mediakwaliteit van een Apple TV in zich heeft, terwijl het ook de geluidskwaliteit van de HomePod benut. Het apparaat sluit je dan direct aan op je tv. Het zou zelfs de vorm van een soundbar met eigen software kunnen aannemen. Dat is geen vreemd idee is, omdat JBL ook al een soundbar met Android TV lanceerde.

Meestal kondigt Apple zijn nieuwe Apple TV-modellen in de herfst aan. We moeten dus nog een tijdje wachten tot we hier iets concreets over horen — mits Apple voornemens is een nieuwe Apple TV aan te kondigen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Homecinemasysteem van Apple: komen Apple TV en HomePod straks samen?
Sluiten