Google Maps bestaat 15 jaar, krijgt nieuw design en meer functies

Door: Wesley Akkerman - 13 reacties
Google Maps
(Afbeelding: Jack Redgate, montage: OMT)

Google Maps bestaat vijftien jaar en dat viert Google door een nieuw design (met een nieuw icoon) en nieuwe functies uit te rollen. Gebruikers van de Android- of iOS-apps mogen rekenen op vijf nieuwe tabs die het gebruik van de kaartendienst moeten verbeteren en versimpelen.

In het Engels worden de nieuwe tabs Explore, Commute, Saved, Contribute en Updates genoemd. Met de tab Explore verken je als het ware alle informatie die je nodig hebt voordat je op pad gaat met de kaartenapplicatie. Zo kun je hier de plek vinden waar je gaat lunchen bijvoorbeeld. Je vindt er informatie als beoordelingen, plaatsen en meer over meer dan tweehonderd miljoen gelegenheden. Ook kun je hier meteen op de plek naar keuze klikken en natuurlijk de weg ernaartoe opvragen, want dat is waar je Google Maps in de basis voor gebruikt.

Grote update voor Google Maps

De tab Commute is de tab waar je waarschijnlijk de meest tijd doorbrengt straks. Hier vind je namelijk de aanwijzingen voor de weg naar de locatie die je ingevoerd hebt, of dat nou met de auto, het openbaar vervoer, op de fiets of met de benenwagen is. Vanaf maart komt er een update die ervoor zorgt dat je ook de drukte in het openbaar vervoer kunt controleren voordat je ergens heengaat (de NS doet dat ook voor zijn treinen in de NS-applicatie). Later krijgen openbaarvervoerbedrijven de kans om meer informatie over hun diensten kwijt te kunnen, zoals informatie over toegankelijkheid voor gehandicapten, veiligheid en hoe goed verschillende knoppen en voorzieningen bereikbaar zijn.

Onder de tab Saved vind je je opgeslagen plaatsen terug. Dat kunnen plaatsen zijn waar je bent geweest, maar ook waar je nog heen wil. Onder het kopje Contribute kun je zelf informatie achterlaten over bedrijven en voorzieningen, zoals recensies en bijvoorbeeld foto’s. Omdat de nieuwe applicatie meer informatie dan ooit presenteert, is er nu ook de tabblad Updates. Hier vind je informatie over dingen die trending zijn binnen Google Maps. Zo kun je hier vinden welke plekken je echt moet bezoeken, op basis van meningen van experts en kun je direct in contact komen met eigenaars van verschillende (lokale) horecagelegenheden en andere bedrijven.

Verder laat Google weten dat de Live View-functie van Google Maps (waarmee je via augmented reality aanwijzingen kunt krijgen op het telefoonscherm) verder uitgebreid wordt in 2020. Zo moet je straks beter kunnen zien hoe ver je locatie is en hoe je daar komt.

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  KarelWillem

  Binnen Android Auto kan ik in Google Maps niet bij mijn favorieten.
  Dat maakt het voor mij eigenlijk onbruikbaar.

  Dus voorlopig toch nog steeds Waze als favoriet.

 • Profielfoto
  abbenhui

  KarelWillem op 26 februari 2020 15:49
  Binnen Android Auto kan ik in Google Maps niet bij mijn favorieten.

  Fijne toevoeging op een Apple fan-site 😄

   

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Je mag als Apple fan Android Auto niet gebruiken bedoel je?

 • Profielfoto
  VxP

  Hopelijk heeft Google ook wat aan die lelijke “gebiedende wijs” stem gedaan

 • Profielfoto
  icegodd

  Google maps = 10x beter dan Apple maps (in NL)

 • Profielfoto
  Shmoo

  Volgens mij hebben ze bij OMT de laptops opgevoerd. 7 of 8 artikeltjes vandaag. 👀

 • Profielfoto
  meesje

  KarelWillem op 26 februari 2020 17:38
  Je mag als Apple fan Android Auto niet gebruiken bedoel je?

  Wordt dat gesuggereerd dan? Laten we inderdaad lekker over Android Auto praten op dit forum….

 • Profielfoto
  Shmoo

  Of over meisjes zwanger maken maar dan zijn we snel uitgepraat, denk ik. 🙂

 • Profielfoto
  Jor1

  icegodd op 26 februari 2020 20:13
  Google maps = 10x beter dan Apple maps (in NL)

  Hier ben ik het toch pertinent zeer mee oneens. Hier gebruiken we ze door elkaar. En google schiet duidelijk vaker te kort dan apple. En die stem van google AAAARG!

 • Profielfoto
  csteelooper

  In ieder geval: wat ik vooral hoop is dat de aanduiding van de huidige snelheid eindelijk voor iedereen beschikbaar komt…

 • Profielfoto
  AT024

  @Jor: Wat een rare opmerking. Google maps is 10 keer beter dan Apple Maps. Dat is gewoon een feit. Betere routeplanning en als er file is dan is Google maps veel slimmer dan Apple Maps en krijg een alternatieve route.

  [rest van reactie verwijderd door moderator. In strijd met de huisregels]

 • Profielfoto
  AT024

  @moderator? Wat was in strijd met de huisregels?? Omdat ik geobsedeerd door Apple zei? Wat ben je lichtgeraakt Koen of een van de onemore things collega’s

 • Profielfoto
  polansky

  Zit ik hier nu te lezen of (f)Android of ben ik toch op OneMoreThing om wat te lezen over Apple Nieuws?