Wesley Akkerman
Wesley Akkerman App Store 26 februari 2020
Leestijd: 2 minuten

Google Maps bestaat 15 jaar, krijgt nieuw design en meer functies

Google Maps bestaat vijftien jaar en dat viert Google door een nieuw design (met een nieuw icoon) en nieuwe functies uit te rollen. Gebruikers van de Android- of iOS-apps mogen rekenen op vijf nieuwe tabs die het gebruik van de kaartendienst moeten verbeteren en versimpelen.

In het Engels worden de nieuwe tabs Explore, Commute, Saved, Contribute en Updates genoemd. Met de tab Explore verken je als het ware alle informatie die je nodig hebt voordat je op pad gaat met de kaartenapplicatie. Zo kun je hier de plek vinden waar je gaat lunchen bijvoorbeeld. Je vindt er informatie als beoordelingen, plaatsen en meer over meer dan tweehonderd miljoen gelegenheden. Ook kun je hier meteen op de plek naar keuze klikken en natuurlijk de weg ernaartoe opvragen, want dat is waar je Google Maps in de basis voor gebruikt.

Grote update voor Google Maps

De tab Commute is de tab waar je waarschijnlijk de meest tijd doorbrengt straks. Hier vind je namelijk de aanwijzingen voor de weg naar de locatie die je ingevoerd hebt, of dat nou met de auto, het openbaar vervoer, op de fiets of met de benenwagen is. Vanaf maart komt er een update die ervoor zorgt dat je ook de drukte in het openbaar vervoer kunt controleren voordat je ergens heengaat (de NS doet dat ook voor zijn treinen in de NS-applicatie). Later krijgen openbaarvervoerbedrijven de kans om meer informatie over hun diensten kwijt te kunnen, zoals informatie over toegankelijkheid voor gehandicapten, veiligheid en hoe goed verschillende knoppen en voorzieningen bereikbaar zijn.

Onder de tab Saved vind je je opgeslagen plaatsen terug. Dat kunnen plaatsen zijn waar je bent geweest, maar ook waar je nog heen wil. Onder het kopje Contribute kun je zelf informatie achterlaten over bedrijven en voorzieningen, zoals recensies en bijvoorbeeld foto’s. Omdat de nieuwe applicatie meer informatie dan ooit presenteert, is er nu ook de tabblad Updates. Hier vind je informatie over dingen die trending zijn binnen Google Maps. Zo kun je hier vinden welke plekken je echt moet bezoeken, op basis van meningen van experts en kun je direct in contact komen met eigenaars van verschillende (lokale) horecagelegenheden en andere bedrijven.

Verder laat Google weten dat de Live View-functie van Google Maps (waarmee je via augmented reality aanwijzingen kunt krijgen op het telefoonscherm) verder uitgebreid wordt in 2020. Zo moet je straks beter kunnen zien hoe ver je locatie is en hoe je daar komt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Google Maps bestaat 15 jaar, krijgt nieuw design en meer functies
Sluiten