Google Foto’s-proefabonnement stuurt maandelijks geprinte foto’s op

Door: Wesley Akkerman - 2 reacties
Google Photos taggen
Afbeelding: Google

Google test momenteel een nieuwe functie binnen de Google Foto’s-applicatie, waarmee foto’s maandelijks geprint opgestuurd worden. Foto’s is de dienst waarmee gebruikers foto’s en video’s kunnen opslaan. Dat kan onbeperkt in een standaardkwaliteit of tegen betaling in een hoge kwaliteit.

Als mensen foto’s laten printen dan gebeurt dat tegenwoordig vaak na het uitkiezen van specifieke foto’s en momenten. Maar Google pakt het met de test voor de applicatie Google Foto’s anders aan. Het bedrijf wil namelijk elke maand de beste foto’s binnen de app opsturen, die uitgekozen zijn door kunstmatige intelligentie. In totaal gaat het om tien foto’s, schrijft de redactie van 9to5Google. Die site heeft de informatie van een tipgever gekregen.

Google Foto’s: elke maand geprinte foto’s ontvangen

Gelukkig ben je niet helemaal aan de digitale goden overgeleverd. Je kunt namelijk invloed op het soort foto’s uitoefenen door je voorkeuren door te geven. Zo kun je aangeven dat je graag foto’s ziet waar gezichten en huisdieren op staan, foto’s die gericht zijn op de natuur of ‘een beetje van alles’ (maar dan vraag je er ook wel een beetje om).

Google Foto’s-proefabonnement (Afbeelding: 9to5Google)

Als je eenmaal de keuze gemaakt hebt en bereid bent 8 dollar per maand neer te leggen (dat is 7,23 euro omgerekend), dan krijg je maandelijks dus tien foto’s opgestuurd. Verder ben je in staat de foto’s aan te passen voordat je ze opstuurt, waardoor het dus niet helemaal een verrassing is wat je dit keer in de brievenbus geleverd krijgt.

Op moment van schrijven is het zo dat je alleen met het proefabonnement mee kunt doen wanneer je uitgenodigd wordt en wanneer je woonachtig bent in de Verenigde Staten. Vooralsnog is het niet bekend of Google de dienst ook naar Nederland wil brengen.

Voor wie is dit?

Omdat we prima zelf in staat zijn foto’s te printen, is natuurlijk te vraag: voor wie is dit abonnement? Je kunt de foto’s natuurlijk zelf ophangen of neerzetten of meegeven aan familie of vrienden, maar daar heb je zo’n extra maandabonnement niet echt voor nodig. Natuurlijk is het best grappig en kan het je stimuleren een ouderwets fotoalbum erop na te houden, met alleen de hoogtepunten of mooiste foto’s uit je leven, maar dan moet je wel heel veel vertrouwen hebben in de kunstmatige intelligentie van Google.

Reacties

2 reacties
  • Profielfoto
    Maarten

    Ben benieuwd hoe groot de afdrukken zijn, want anders is het een hele slechte deel

  • Profielfoto
    Shmoo

    Currently, this Google Photos print subscription is classified as a “trial program” in the US. Those selected will see a “You’re invited to the monthly photo prints trial” banner to join at the top of Google Photos on the web.