Night
Night App Store 15 februari 2020

Gmail-app ondersteunt nu attachments vanuit iOS Bestanden

Google, het bedrijf achter Gmail, had een leuk nieuwtje afgelopen week. Met de Gmail-app voor de iPhone en iPad kun je nu direct vanuit Apple’s eigen Bestanden-app een attachment toevoegen.

Het bedrijf kondigde de update aan via Twitter: “U kunt nu bijlagen uploaden vanuit de Bestanden-app wanneer u een e-mail in de Gmail-app van Google opstelt of beantwoordt.”

 

Een attachment toevoegen in Gmail-app

Hoe werkt het? Heel eenvoudig. Als je nu een bericht opstelt in de Gmail, zie je bovenaan een kleine paperclip. Als je daarop tapt, opent een venster waarin je bijlagen kan toevoegen. Tap nu op Bijlagen en vervolgens op het map-icoontje. Je kan nu bijlagen toevoegen vanaf je eigen iOS apparaat of je eigen cloud-dienst via de eigen Bestanden-app van Apple.

Gmail - bijlagen toevoegen via Bestanden app - animatie
Zo voeg je bijlagen toe via de Bestanden app (klik/tap voor groter).

Volgens het bericht zal Google de update gespreid uitrollen. Deze uitrol startte op 12 februari, maar het kan tot twee weken duren voordat je de beschikking hebt over de nieuwe functionaliteit. Uit het bericht van Google konden we echter niet opmaken of de uitrol een server-side wijziging is waarvoor geen app-update nodig is of dat je de Gmail-app moet updaten.

Gmail steeds uitgebreider

Google is al tijden bezig om van zijn mail-client een functioneler geheel te maken. Zo verschijnen foto’s en andere bijlagen tegenwoordig direct onderaan de mail. Ook is er inmiddels een duidelijk onderscheid tussen verschillende Gmail accounts. Daarnaast is de grafische kant ook flink op de schop genomen. Dark mode wordt ondersteunt en de iOS veegbewegingen zijn in te stellen. En andere handige vernieuwing in de Gmail-app was de mogelijkheid om het versturen van berichten in te plannen of deze zelfs na een bepaalde tijd zichzelf te laten vernietigen.

➔ De Gmail-app voor iOS is gratis te downloaden uit de App Store.

Reageer op artikel:
Gmail-app ondersteunt nu attachments vanuit iOS Bestanden
Sluiten