Succes Airpods Pro volledig benut? Apple mogelijk bezig met Lite-variant

Door: David van Benthem - 0 reacties
AirPods
(Afbeelding: Apple)

Apple werkt mogelijk aan een nieuw type van hun draadloze oortjes: de AirPods Pro Lite. Dat blijkt uit een rapport, waarin gesproken wordt dat Apple vanwege het coronavirus de productie van een aantal nieuwe producten wil verhuizen naar Taiwan.

Het zou gaan om een goedkopere versie van de AirPods Pro, de AirPods Pro ‘Lite’, maar het is ook mogelijk dat de nieuwe generatie AirPods goedkoper wordt. 

Meer variatie en dus een nieuwe variatie aan producten

DigiTimes zou daarnaast uit vertrouwelijke bronnen hebben vernomen dat Apple werkt aan een diversificatie van zijn productielijnen. Dit zou erop kunnen wijzen dat een nieuwe variant AirPods gaat passen bij de nieuwe generatie iPads, Apple Watches en iMacs.

Tegelijkertijd verklapt DigiTimes weinig details over deze nieuwe oortjes van Apple. Toch lijkt het onwaarschijnlijk dat Apple daadwerkelijk voor een goedkopere ‘lite’ versie van de laatste AirPods Pro zou gaan. Het prijsverschil tussen de Pro en de gewone AirPods uit 2019 ligt namelijk op 100 euro.

Het lijkt logischer dat Apple een nieuw soort AirPods zal presenteren, die niet beschikt over premium features als noise-cancelling en adaptive equalization. 

Later dit jaar, als Apple weer nieuwe producten presenteert, zal duidelijk worden of de geruchten van nu zijn getransformeerd tot werkelijkheid.

AirPods Pro
De populaire oortjes van Apple (Afbeelding: Raymon

Twee verschillende soorten AirPods van Apple

In oktober heeft CEO Tim Cook al aanwijzingen gegeven dat hij met Apple wil toewerken naar twee verschillende soorten draadloze oortjes. Destijds zei hij:

“We kijken uit naar nieuwe klanten voor nieuwe draadloze oortjes. Ik zou niet verbaasd zijn als die klanten verschillende soorten AirPods willen hebben voor verschillende situaties”

Tegenover deze geruchten staat dat DigiTimes soms, maar niet altijd de wijsheid in pacht heeft als het gaat om producten die nog niet officieel zijn aangekondigd. 

AirPods Pro immens populair

De oordoppen uit Cupertino waren vooral tijdens de feestdagen erg gewild. Ze leverden Apple, zo werd duidelijk uit de kwartaalcijfers, een recordomzet op. De AirPods Pro bleken echter wel slecht verkrijgbaar. Niet alleen als gevolg van het coronavirus, maar zeker ook vanwege de populariteit.

Meer weten over de cijfers van het kwartaal? Klik dan hier.

Reacties

0 reacties