First Alert laat je muziek afspelen via rookmelder door AirPlay 2-ondersteuning

Door: Wesley Akkerman - 2 reacties
First Alert Onelink Safe Sound Homekit
(Afbeelding: First Alert)

Fabrikant First Alert heeft HomeKit-ondersteuning uitgerold voor zijn Onelink Safe and Sound-rookmelder met ingebouwde speaker. Dankzij die ingebouwde speaker kun je er nu ook muziek mee afspelen via AirPlay 2. De muziek kun je dan vanaf je iPhone, iPad of Mac naar de rookmelder sturen via verschillende muziek-streamingdiensten.

De update wordt vanaf nu uitgerold naar alle gebruikers van de First Alert Onelink Safe and Sound-rookmelder, die tevens in staat is het gevaarlijke koolmonoxide te meten in je huis. Je kunt het apparaat voortaan dus ook inzetten als externe speaker voor verschillende iOS- en Mac-apparaten, bijvoorbeeld via de applicatie van Apple Music. Dat kun je doen via het Bedieningspaneel op je iPhone of door het simpelweg aan stemassistent Siri te vragen.

First Alert-rookmelder is nu ook een AirPlay 2-speaker

De First Alert Onelink Safe and Sound is nu dus ook een AirPlay 2-speaker, die gebruikmaakt van het plafond als natuurlijk middel voor de akoestiek. Naast Apple Music kun je natuurlijk ook andere muziekstreamingdiensten gebruiken die ondersteuning aanbieden voor AirPlay 2, waaronder Spotify.

Klik/tap voor groter. (Afbeelding: First Alert)

De huidige update voor HomeKit en AirPlay 2 is een uitbreiding voor de HomeKit-ondersteuning die al aanwezig was. Gebruikers konden daardoor al eerder de status opvragen van het apparaat in de Woning-applicatie en notificaties krijgen wanneer er melding gemaakt wordt van rook of koolmonoxide. Met de extra ondersteuning zou je kunnen instellen dat de rookmelder bepaalde muziek afspeelt wanneer het zover is, omdat je hem nu kunt opnemen in scenes.

Het is goed om te zien dat First Alert dergelijke functionaliteit uitbrengt. De Onelink Safe and Sound blijkt een populair product te zijn, doordat het dus drie apparaten in één compact device stopt: een rookmelder, koolmonoxidemelder en een speaker. Met deze update lost de fabrikant tevens een belofte in die het in 2018 maakte, waardoor de melder nog interessanter wordt voor Apple HomeKit-gebruikers.

First Alert

Reacties

2 reacties
 • Profielfoto
  KarelWillem

  If Fire > Play “Great Balls of Fire”—Jerry Lee Lewis

 • Profielfoto
  csteelooper

  KarelWillem op 19 februari 2020 14:23
  If Fire > Play “Great Balls of Fire”—Jerry Lee Lewis

  Ook een leuk nummer. Ik dacht aan Fire van The Pointer Sisters…