Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 28 februari 2020

Facebook schrapt F8 2020 wegens coronavirus

Facebook heeft besloten zijn ontwikkelaarsconferentie, F8 2020, niet door te laten gaan. Door middel van een blogpost wordt bekend dat de zorgen omtrent het coronavirus de reden zijn voor het schrappen van het evenement.

Het evenement zou op 5 en 6 mei 2020 plaatsvinden in het McEnery Convention Center in San Jose. Daar is deze dagen nu weinig meer te beleven, maar dat wil niet zeggen dat Facebook de plannen voor het komende jaar niet gaat delen.

Facebook schrapt F8 2020

In het bericht, dat geschreven is door Konstantinos Papamiltiadis, komt naar voren dat men het persoonlijke deel van de beurs schrapt. Dus dat betekent inderdaad dat mensen niet naar San Jose af te hoeven reizen voor F8 2020. Het fysieke evenement gaat niet door wegens de zorgen om het coronavirus, maar aankondigingen worden wel gedaan.

Facebook zal vooral op online gebied gewoon dingen aankondigen en presentaties geven over wat ontwikkelaars het komende jaar te wachten staat. Er wordt daarbij ook gesproken over lokale evenementen en livestreams. In de komende weken geeft Facebook meer duidelijkheid over wat er precies plaats gaat vinden en waar dat gebeurt.

Facebook app (afbeelding: Tim Bennett)

Facebook F8 is een jaarlijks evenement waarbij het bedrijf inzicht geeft in zijn strategie, komende producten en diensten. De naam F8 is afkomstig van de acht uur durende hackathons uit de beginjaren van de diens.

Tech-wereld ook geraakt door coronavirus

Het coronavirus weet, logischerwijs, ook de tech-wereld te raken. Naast het feit dat dit een stuk minder belangrijk is dan de gezondheid van mensen, merken we ook dat het virus aardig wat invloed heeft op de markt.

Zo zou deze week eigen het Mobile World Congress plaatsvinden in Barcelona, maar ging dat feest niet door. Nadat steeds meer bedrijven zich afmelden voor de beurs, besloot de organisatie om de kogel door de kerk te schieten. Op dit moment lijken Google I/O en Microsoft Build, twee conferenties die ook in mei gepland staan, gewoon door te gaan. Maar kans dat men uiteindelijk besluit om ook deze te annuleren is aanzienlijk aanwezig.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Facebook schrapt F8 2020 wegens coronavirus
Sluiten