Mark Hofman
Mark Hofman App Store 14 februari 2020
Leestijd: 2 minuten

Facebook presenteert Hobbi, een Pinterest ‘look-alike’

Facebook heeft stilletjes een nieuwe applicatie naar buiten gebracht met de naam Hobbi, zo meldt The Information. Het lijkt te gaan om een nieuwe platform dat verdomd veel wegheeft van Pinterest.

Hobbi is een applicatie waarmee gebruikers foto’s kunnen delen. Deze foto’s zijn bijvoorbeeld in te delen onder verschillende categorieën zoals koken, bakken, kunst, fitness en interieur (we noemen er maar een paar). Precies zoals dat ook werkt op Pinterest dus.

Facebook gaat Pinterest achterna met kloon

Facebook heeft wederom een applicatie toegevoegd aan zijn verzameling van experimentele projecten afkomst van het NPE Team. Het gaat om de vierde applicatie van het team dat de naam Hobbi gekregen heeft. En de app is, zoals we net al een beetje schetste, een redelijke variant op Pinterest te noemen. Zeg maar gerust: het is een kloon van het populaire platform.

Qua uiterlijk en het gebruik van de zogeheten borden is het duidelijk dat Facebook grote inspiratie heeft gehaald uit het platform. Maar eerlijkheid gebied ons ook te zeggen dat er bepaalde elementen van de app net iets anders in elkaar zitten. Zo zit er geen sociaal-aspect aan Hobbi en is de applicatie vooral bedoeld om je eigen foto’s in te delen. Naast het feit dat het mogelijk is om een video met al je hoogtepunten te delen, is de app verder echt bedoeld voor hobbyisten.

Zo gebruik je Hobbi (Afbeelding: NPE Team)

Hobbi lijkt op het eerste oog een simpele app te zijn met beperkte controls en bewerkingsopties wanneer je het vergelijkt met platformen als Instagram bijvoorbeeld.

Meer van het NPE Team

Zoals gezegd is Hobbi de vierde applicatie die afkomstig is van Facebook’s NPE team. Dat team, waarvan de afkorting staat voor New Product Experimentation team, ontwikkeld experimentele applicaties buiten het Facebook-merk. Dat team heeft er op dit moment al voor gezorgd dat meme-maker Whale het daglicht heeft gezien, social netwerk Bump verscheen een mensen muzikaal aan de slag konden met DJ-applicatie Aux. Geen van deze applicaties was een daverend succes.

Hobbi is inmiddels live in vier landen: Colombia, Spanje, Ukraine en België. Dat is in ieder geval het bericht dat The Information naar buiten brengt, Amerikaanse website The Verge heeft hem in de VS ook al in de App Store gespot. In Nederland hebben we een social netwerk-applicatie genaamd Hobbi in de App Store staan, maar die heeft weinig te maken met de applicatie die we zojuist beschreven hebben.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Facebook presenteert Hobbi, een Pinterest ‘look-alike’
Sluiten