Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 7 februari 2020

Zie je altijd dezelfde mensen op Instagram? Dit is waarschijnlijk de reden!

Instagram rolt op dit moment een update uit voor de app waarmee je op nieuwe manieren kunt beheren wie je wel en niet volgt. Dat kun je doen op basis van verschillende metingen, zoals de mensen die heel actief zijn in je feed of de mensen met wie je de minste interactie hebt.

Instagram heeft de nieuwe mogelijkheden via Twitter aangekondigd. De functie is te vergelijken met de manier waarop je smartphone kan laten zien welke apps je heel vaak gebruikt en welke niet. Maar op de fotodeeldienst gaat het dan natuurlijk niet om applicaties, maar om de mensen die je ooit besloten hebt te volgen.

Instagram geeft gebruikers extra opties

Naast de hierboven genoemde opties kun je ook filteren op mensen die je het langste volgt. Omdat je interesses mettertijd kunnen veranderen en je vriendengroepen zich blijven ontwikkelen (er gaan mensen weg, er komen mensen bij), zou het tof zijn als je profielen op sociale media kunnen meegroeien met die ontwikkelingen. En met deze nieuwe opties probeert Instagram op die behoefte in te spelen, door je heel overzichtelijk te laten zien wie je al lang volgt en in hoeverre ze voor je dagelijkse content zorgen.

Zo kun je mogelijk beter bepalen welke accounts je niet meer nodig hebt of welke irritant zijn, omdat ze ervoor zorgen dat je andere foto’s en video’s mist. Instagram maakt de lijsten door te kijken naar de data van de afgelopen negentig dagen aan activiteit.

De update wordt nu uitgerold naar iedereen. Het betreft een server-side switch: dat betekent dat je niets hoeft te downloaden, maar dat de opties wel op de achtergrond zijn toegevoegd. Je kunt checken of je de update ontvangen hebt door naar je profielpagina te gaan en vervolgens te tappen op de lijst met mensen die je volgt. Als je bovenaan nu twee nieuwe opties ziet staan, dan heb je de update al binnen.

Reageer op artikel:
Zie je altijd dezelfde mensen op Instagram? Dit is waarschijnlijk de reden!
Sluiten