De Apple Watch Series 6 krijgt een compleet ander design in dit concept

Door: Jelle van Es - 24 reacties
Apple Watch Series 6 concept video
Afbeelding: Youtube / Phone Industry

Sinds de eerste Apple Watch heeft Apple er voor gekozen om het design van de smartwatch min of meer gelijk te houden. We zijn nu toe aan de vijfde uitgave, waardoor het dus in de lijn der verwachtingen ligt dat we later dit jaar de Apple Watch Series 6 krijgen.

We weten nog helemaal niks van de Series 6, maar dat neemt niet weg dat er creatievelingen zijn die nu al dingen maken van wat de nieuwe smartwatch kan zijn. In die categorie kwamen we een toffe concept-video tegen die laat zien dat verandering niet verkeerd kan zijn.

De Apple Watch Series 6 concept video

Het grote verschil van de Series 6 in deze conceptvideo is zijn vorm. In plaats van het standaard vierkante design, heeft de maker er voor gekozen om een rond klokje te koppelen aan de smartwatch. Daarmee heeft hij dus wel gelijk wat weg van concurrent Samsung, die al een tijdje het ronde design gebruiken in hun smartwatches. De video kun je hier bekijken.

Naast de ronde vorm van de Series 6 concept video zien we ook een verschil op het gebied van het kroontje waarmee je nu van alles en nog wat mee doet. Deze zou vervangen worden door een knop. Dat levert dan wel wat minder mogelijkheden op, maar dat zou den vervangen worden door meer opties op het touchscreen. Verder zou de bezel in dit concept een stuk dunner zijn.

Een andere verbeteringen die de Apple Watch Series 6 in dit concept zou krijgen, is het gebruik van een microLED display, wat redelijk klopt met de geruchten dat Apple voor zijn volgende generatie smartwatch gebruik wilt van deze techniek. Dat zou dan ook de batterijduur verhogen. In deze concept video zou je zelfs 48 uur gebruik kunnen maken van je smartwatch voordat je hem op de oplader gooit. Waarschijnlijk gaan we de Apple Watch Series 6 pas in september zien, maar een beetje fantaseren over wat er anders zou zijn kan geen kwaad. Wil je meer lezen over de Apple Watch? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reacties

24 reacties
 • Profielfoto
  vandenbroeke

  Zo had de Apple watch er vanaf begin af aan al uit moeten zien.

 • Profielfoto
  Brozz

  Niet mijn smaak wat het design betreft.

 • Profielfoto
  Kevin

  Omdat de batterij, chips en de rest allemaal rechthoekig zijn wordt het allemaal lastig inpassen. Ik denk dat de smartwatch een stuk duurder en minder efficiënt wordt. Daarom zal Apple daarom ook niet snel voor een ronde vorm kiezen. Kijk alleen al is hoeveel accu je verliest…

 • Profielfoto
  wappie

  Mooi of niet, een ronde vormfactor zorgt voor extreme beperkingen en uitdagingen wat betreft het ontwerpen van de interface.

 • Profielfoto
  Mike

  Het lijkt me sterk dat apple dit gaat doen. Zo lijkt ie wel heel erg op de galaxy watch/galaxy watch active

 • Profielfoto
  RW076

  Ik geloof er helemaal niets van.

 • Profielfoto
  defores

  Vind concept ook niet mooi 🤔 dat van Huawei ziet er al beter uit.

 • Profielfoto
  Evert

  defores op 27 februari 2020 20:14
  Vind concept ook niet mooi 🤔 dat van Huawei ziet er al beter uit.

  De huawei is bijna gelijk een kopie van de samsung

  En de watch van dit artikel is bijna gelijk aan de samsung galaxy watch active

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Met fysieke wijzers is rond nog niet zo gek. In alle andere gevallen wel.

 • Profielfoto
  AT024

  @mike je bedoelt zo lijkt het op een echte horloge

 • Profielfoto
  defores

  @Evert ja en samsung galaxy watch lijkt weer op 100 andere die van 100 andere merken en al die merken lijken weer op sporthorloges en analoge horloges. Kortom helemaal niet relevant.

 • Profielfoto
  gipsman

  Ik heb de Watch nog nooit gehad, om 2 redenen:  geen rond design, geen standalone. Het eerste zou met dit design dan opgelost zijn, het tweede zou kunnen komen via esim. Langere batterijduur zou mooi meegenomen zijn. Die 1-dag batterijduur doet me terugdenken aan het veer-mechanisme van  horloges uit de oude doos. Ik heb er nog zo een die gewoon werkt: een gouden Montdor, 3000 Belgische franken in 1962, ca. 150 gulden( denk ik).

 • Profielfoto
  recoiller

  Persoonlijk vind ik het lijken op een goedkoop Swatch horloge. Zoals anderen al aangeven is het een grotere uitdaging om het technisch te kunnen realiseren. Complete waanzin is de 48 uur. De batterij is rechthoekig en met een rond ontwerp ga je juist batterijcapaciteit missen. Een nog veel grotere design flaw is het bandje dat aan beide kanten zo diep in het horloge gaat dat er amper ruimte overblijft voor techniek aan de binnenkant. Ook de ‘speaker rond het scherm’ is in meerdere opzichten niet realistisch en vooral onpraktisch.

 • Profielfoto
  polansky

  Asjeblieft zeg!

  Zooooo Samsung!

 • Profielfoto
  boompje

  @gipsman, en ik heb nog zo’n telefoon….

 • Profielfoto
  KarelWillem

  recoiller op 28 februari 2020 08:14
  ….Complete waanzin is de 48 uur. De batterij is rechthoekig en met een rond ontwerp ga je juist batterijcapaciteit missen. Een nog veel grotere design flaw is het bandje dat aan beide kanten zo diep in het horloge gaat dat er amper ruimte overblijft voor techniek aan de binnenkant…

  Ik heb een (ronde) LG Watch R, wat toch al weer een behoorlijk oud ontwerp (2014) is. 2 1/2 dag met screen-on is nog steeds geen probleem. En met de techniek is verder eigenlijk ook weinig mis. Eeuwig zonde dat die software-ontwikkeling bij Android Wear net zo hard gaat als bij hun tablets (lees: niet).

 • Profielfoto
  Kotter86

  Nou dan hoef ik hem in ieder geval niet.

 • Profielfoto
  Kotter86

  En wat een clickbait titel.

 • Profielfoto
  KarelWillem
 • Profielfoto
  MacAanZee

  Vreselijk! Dit gaat Apple nooit doen. Laten ze het niet in hun hoofd halen! Ik vind de Apple Watch niet in de eerste plaats een horloge, maar een electronisch device met een scherm waarom je van alles kunt zien. Dan moet het scherm vierkant zijn. Ik krijg de hele dag door allerlei notificaties en moet er niet aan denken dat die rond zijn. Dat is toch geen gezicht! 🤪 In het begin vond ik het design wel erg braaf en had liever een soort armband gehad met veel groter gebogen beeldscherm om je pols heen. Misschien komt dat nog een keer!

 • Profielfoto
  Loyd

  Bah nee wat een vreselijk ontwerp. Zit te wachten op een watch zonder crown maar dit lelijke ding hoef ik niet.

 • Profielfoto
  MacRay

  Een echt horloge moet rond zijn. Niet vierkant.

 • Profielfoto
  Kotter86

  MacRay op 29 februari 2020 22:03
  Een echt horloge moet rond zijn. Niet vierkant.

  En een echt tv moet 4:3 zijn. Niet 16:9.

  Toch?

 • Profielfoto
  edbdgsk

  MacRay op 29 februari 2020 22:03
  Een echt horloge moet rond zijn. Niet vierkant.

  Op een echt horloge zie je hoe laat het is en e.v.t. De dag en de datum.
  een iWatch is meer dan een horloge.

  waarom moet het rond zijn ? Omdat dat zo hoort ? Omdat dat vroeger ook zo was ?