Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 27 februari 2020
Leestijd: 2 minuten

De Apple Watch Series 6 krijgt een compleet ander design in dit concept

Sinds de eerste Apple Watch heeft Apple er voor gekozen om het design van de smartwatch min of meer gelijk te houden. We zijn nu toe aan de vijfde uitgave, waardoor het dus in de lijn der verwachtingen ligt dat we later dit jaar de Apple Watch Series 6 krijgen.

We weten nog helemaal niks van de Series 6, maar dat neemt niet weg dat er creatievelingen zijn die nu al dingen maken van wat de nieuwe smartwatch kan zijn. In die categorie kwamen we een toffe concept-video tegen die laat zien dat verandering niet verkeerd kan zijn.

De Apple Watch Series 6 concept video

Het grote verschil van de Series 6 in deze conceptvideo is zijn vorm. In plaats van het standaard vierkante design, heeft de maker er voor gekozen om een rond klokje te koppelen aan de smartwatch. Daarmee heeft hij dus wel gelijk wat weg van concurrent Samsung, die al een tijdje het ronde design gebruiken in hun smartwatches. De video kun je hier bekijken.

Naast de ronde vorm van de Series 6 concept video zien we ook een verschil op het gebied van het kroontje waarmee je nu van alles en nog wat mee doet. Deze zou vervangen worden door een knop. Dat levert dan wel wat minder mogelijkheden op, maar dat zou den vervangen worden door meer opties op het touchscreen. Verder zou de bezel in dit concept een stuk dunner zijn.

Een andere verbeteringen die de Apple Watch Series 6 in dit concept zou krijgen, is het gebruik van een microLED display, wat redelijk klopt met de geruchten dat Apple voor zijn volgende generatie smartwatch gebruik wilt van deze techniek. Dat zou dan ook de batterijduur verhogen. In deze concept video zou je zelfs 48 uur gebruik kunnen maken van je smartwatch voordat je hem op de oplader gooit. Waarschijnlijk gaan we de Apple Watch Series 6 pas in september zien, maar een beetje fantaseren over wat er anders zou zijn kan geen kwaad. Wil je meer lezen over de Apple Watch? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
De Apple Watch Series 6 krijgt een compleet ander design in dit concept
Sluiten