Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 12 februari 2020
Leestijd: 2 minuten

Coronavirus: Mobile World Congress 2020 afgelast

Het Mobile World Congress dat aan het einde van de maand in Barcelona zou worden gehouden, is geannuleerd. De oorzaak laat zich raden: het coronavirus dat momenteel woedt in China. Eerder liet een aantal grote spelers zoals Intel, LG en Sony al weten dit jaar niet naar Barcelona te komen voor MWC2020.

Voor Apple-gebruikers valt er doorgaans weinig nieuws op het Mobile World Congress te halen. Het was voorgaande jaren vooral interessant om te zien hoe Android-makers Apple’s ontwerpinnovaties overnamen. Zoals in 2018, toen het plots ook in Android-land het jaar van de notch was. Dit jaar zou ongetwijfeld het jaar van de opvouwbare smartphone worden.

Mobile World Congress kan het risico niet nemen

MWC2020 zou van 24 tot en met 27 februari in Barcelona gehouden worden. Op zijn website laat de organisatie nu weten dat het ondanks veel voor­zorg­smaatregelen onverantwoord is om het evenement door te laten gaan. Dat is een flinke domper, vooral voor kleinere bedrijven en de pers. Grote deelnemers zijn ongetwijfeld verzekerd tegen onvoorziene gebeurtenissen. Bij kleinere bedrijven -die soms een klein fortuin hebben betaald om deel te nemen- is dat zelden het geval.

Een grote verrassing is dit overigens niet. Veel grote partijen zoals Ericsson, Intel, Nokia, LG en Sony lieten eerder al weten niet naar MWC2020 te gaan. Uiteraard om medewerkers, bezoekers en pers geen onnodige risico’s te laten lopen. Gisteren werden er nog allerlei extra maatregelen aangekondigd. Zo waren bezoekers alleen welkom als ze meer dan 14 dagen niet in China waren geweest. Ook weerde de beurs bezoekers en deelnemers uit de Chinese provincie Hubei. Er was zelfs een no-handshake policy en temperatuurmeting bij bezoekers en deelnemers. Dat bleek echter allemaal niet voldoende.

mwc2020 hygiene 001
Klik/tap voor groter.

Ook Apple Store langer dicht

Het coronavirus treft ook Apple. Niet alleen zijn er problemen in de Aziatische leveranciersketen van het bedrijf, ook de Apple-winkels in China zijn tot 14 februari gesloten. Aanvankelijk zouden de winkels op 9 februari weer open gaan, maar Apple stelde dit last-minute uit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Coronavirus: Mobile World Congress 2020 afgelast
Sluiten