Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 4 februari 2020
Leestijd: 2 minuten

Coronavirus kan grote impact hebben op iPhone-productie Foxconn

Het coronavirus kan een grote impact hebben op de iPhone-productie bij de Chinese fabrikant Foxconn als de maatregelen verlengd worden. Nu is het nog zo dat de fabrieken tot 10 februari gesloten zijn, waardoor bijna de gehele productie van smartphones stilgelegd is.

Mochten de huidige maatregelen verlengd worden met een week, dan kan dat grote gevolgen hebben. Dat meldt Reuters op basis van een persoon die bekend is met de situatie in China. Momenteel wacht Foxconn nog op berichtgeving vanuit de Chinese regering, die de maatregelen heeft opgelegd.

Coronavirus heeft invloed op zaken van Apple

De invloed van het coronavirus lijkt behoorlijk groot te zijn als we alleen al naar Apple kijken. Dat geldt voor allebei de kanten van het zakendoen: aan de kant van de vraag en het aanbod. Wanneer Foxconn wordt gedwongen om wederom een week dicht te blijven, dan zal het Apple niet lukken om aan de wereldwijde vraag van de verschillende iPhone-modellen te voldoen.

Rode iPhone 11 achterkant
Klik/tap voor groter.

De druk op de productie ligt dus erg hoog. Daarnaast kwam eerder al naar buiten dat Apple zijn Chinese winkels en kantoren gesloten heeft in verband met het virus. Daardoor zullen er onderaan de streep minder iPhones verkocht worden in China.

Invloed virus behoorlijk groot

Apple houdt er al rekening mee dat het coronavirus op meerdere manieren invloed gaat hebben op de resultaten van het Amerikaanse technologiebedrijf. Zo maakte het bedrijf eerder bekend dat het een omzet van 62 tot 67 miljard dollar verwacht voor het huidige kwartaal. Het verschil tussen het mogelijk laagste en hoogste bedrag is dit keer groter dan ooit in deze voorspelling. Luca Maestri, verantwoordelijk voor de financiën, liet eerder al weten dat dat komt doordat het virus een hoop onzekerheid met zich meebrengt.

Ondanks het feit dat de aandelen van Apple eerder dit jaar qua waarde nieuwe hoogten behaalden, is het tendens momenteel negatief. Zo is de waarde van een aandeel in korte tijd met 3,5 procent gedaald. Het lijkt er dus op dat ook investeerders bang zijn voor de negatieve gevolgen van het virus.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Coronavirus kan grote impact hebben op iPhone-productie Foxconn
Sluiten