Raymon Mens
Raymon Mens Apple Inc. 1 februari 2020
Leestijd: 2 minuten

Coronavirus: Apple Stores in China gesloten tot 9 februari

De Apple Stores in China zijn gesloten tot 9 februari, waarschuwt Apple op de retailpagina van het land. Alleen de Apple Online Store blijft werken. De oorzaak van de tijdelijke sluiting is het coronavirus.

De iPhone-maker breidde de afgelopen jaren fors uit in China. Er zijn inmiddels 42 winkels in het land waar het coronavirus uitbrak. Een woordvoerder van Apple laat aan persbureau Bloomberg weten dat de beslissing is genomen “uit voorzichtigheid en op basis van het nieuwste advies van toonaangevende gezondheidsexperts.”

Naast Apple Stores ook kantoren gesloten

Naast de Apple Stores in China zijn ook Apple’s kantoren in het land en ondersteuningscentra tot 9 februari gesloten. Apple heeft al plannen aangekondigd om het aantal werknemers dat naar China reist te beperken. Ook wordt de gezondheid van werknemers in het land nauwlettend in de gaten gehouden.

Naast een belangrijke afzetmarkt, is China ook het land waar veel Apple-apparaten geproduceerd worden. Of er gevolgen voor de Aziatische productieketen van Apple zijn, is vooralsnog onduidelijk. Waar consumenten in ieder geval niet bang voor hoeven te zijn, is dat het doosje van hun nieuwe iPhone het coronavirus bevat. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu schrijft “Coronavirussen verspreiden zich via mensen en dieren. Buiten het lichaam kunnen ze niet goed overleven. Zeker niet op karton, verpakkingsmateriaal of andere spullen.”

Apple Store China 16x9
De in 2018 geopende Apple Store in de Chinese stad Macau – Klik/tap voor groter.

Financiële hulp bij bestrijding coronavirus

Eerder doneerde Apple al gul aan verschillende organisaties die het coronavirus in China bestrijden. Apple schenkt wel vaker geld aan lokale non-profitorganisaties en hulpdiensten, als er sprake is van grote rampen. Zo gaf het bedrijf onlangs geld aan hulporganisaties in Australië. Dat land vormde de afgelopen twee maanden nog het toneel van enorme verwoestende bosbranden, veroorzaakt door een gevaarlijke combinatie van hoge temperaturen, harde wind en droogte. Ook na de brand in de Notre Dame in Parijs heeft Apple financiële hulp toegezegd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Coronavirus: Apple Stores in China gesloten tot 9 februari
Sluiten