Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 19 februari 2020

Van China naar Taiwan: ‘Apple verkast productie AirPods, iPad en Apple Watch’

Apple verhuist een deel van zijn productie mogelijk van China naar Taiwan. Vandaag meldt Taiwan News (via DigiTimes) dat het bedrijf uit Cupertino de eerste stapjes al aan het zetten is vanwege het coronavirus.

DigiTimes roept gemengde gevoelens op wanneer het op betrouwbaarheid van dit soort berichten aankomt. We moeten dit dus zeker met een korreltje zout nemen, maar het lijkt wel op een logische stap. Apple zou de productie van de Apple Watch, AirPods en iPad namelijk verhuizen naar Taiwan wegens het coronavirus.

‘Apple verhuist productie AirPods, Apple Watch en iPad’

Het is niet het eerste bericht dat we tegenkomen over een mogelijke verhuizing. Eerder kwamen we al een verslag tegen van een leverancier die meldde dat de MacBook Pro en MacBook Air productie naar Taiwan verhuisd zou zijn. Net als de productie van de AirPods, Apple Watch en iPad vond deze voorheen ook plaats in China. Het coronavirus lijkt tot nu toe de grootste reden te zijn van de verhuizing.

In het bericht maakt Taiwan News duidelijk dat Apple een manier zoekt om de impact van het coronavirus aan te pakken. Cupertino zou de wens hebben om de productie van verschillende producten meer te verspreiden. Zeker gezien de problemen van het coronavirus een flinke impact heeft op het bedrijf.

Phil Schiller Google Chromebook
Klik/tap voor groter.

Coronavirus raakt Cupertino ook

Het mag inmiddels duidelijk zijn dat het coronavirus ook zijn stempel drukt in Cupertino. Apple liet investeerders eerder deze week bijvoorbeeld weten dat er een lagere omzet verwacht wordt vanwege de problemen met het virus. De verwachte omzet lijkt buiten handbereik te zijn. Dat is mede te danken aan de minder groter productie van verschillende iPhone-modellen.

Daarbij is de verkoop in China, dat inmiddels een aardig belangrijke markt is voor Apple, zo goed als stil komen te liggen. Diverse Apple stores werden in het land gesloten en degene die open zijn krijgen weinig bezoek. Ook de fabrieken, waar de iPhone-modellen onder andere in elkaar gezet worden, moesten de deuren sluiten. Kortom: genoeg reden voor Apple om maatregelen te treffen.

Gisteren dook het bericht op dat er een nieuw Apple-evenement op de planning stond, waarbij de iPhone 9 het daglicht zou zien. Vandaag wordt bekend dat de productie van deze iPhone 9 inmiddels onder druk ligt wegens het coronavirus. In dit artikel lees je daar meer over.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Van China naar Taiwan: ‘Apple verkast productie AirPods, iPad en Apple Watch’
Sluiten