Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 10 februari 2020
Leestijd: 2 minuten

‘Belangrijkste iPhone-fabriek nog een week dicht door Coronavirus’

Ming-Chi Kuo, de bekende analist die Apple in de gaten houdt, zegt dat de iPhone-fabriek in Zhengzhou, China, nog een week langer dicht blijft. Dit zou de meest belangrijke fabriek zijn voor Apple, omdat de productie van de iPhone 11 en de iPhone SE2 of iPhone 9 hier plaatsvindt.

De productie van de iPhone 11 en iPhone SE 2 (of iPhone 9) zou sinds 2 februari jongstleden hervat zijn, maar ligt vooralsnog stil. De analist verwacht nu dat het nog een week gaat duren.

De iPhone-fabriek die in Shenzhen staat, is verantwoordelijk voor de iPhones die in 2020 moeten verschijnen, waaronder dus de iPhone 12-lijn. Kuo meldt dat het ontwikkelingsteam moest werken tijdens het Chinees Nieuwjaar, de belangrijkste feestdag in de Chinese cultuur. Het feest vond op 25 januari plaats. De overige medewerkers van de fabriek zouden vandaag moeten terugkomen, maar nu lijkt het er dus op dat de fabriek nog een week langer dicht is.

Apple iPhone SE Apple Event
Klik/tap voor groter.

Andere iPhone-fabriek is wel open

Ondertussen is een andere iPhone-fabriek wel open. Het gaat om de Shanghai-fabriek van leverancier Pegatron. Deze fabriek werkt aan de verschillende iPhone 11-modellen en helpt ook mee met de productie van de 2020-iPhones. Sinds 3 februari is het werk hier hervat. De Petagtron-fabriek in Kushan was nog wel gesloten en zou vandaag zijn deuren weer moeten openen. Maar nu blijkt dat de deuren nog een paar dagen gesloten blijven. De iPhone-fabriek in Kushan is verantwoordelijk voor het produceren van iPhone 9-modellen.

Kuo durft op dit momenteel geen uitspraken te doen over het aantal te verschepen iPhones voor het huidige kwartaal, omdat er simpelweg te veel onzekere factoren zijn die hier invloed op uitoefenen. Bovendien bestaat nu de kans dat nieuwe producten uitgesteld kunnen worden of dat ze tijdens de beoogde lancering slechts in kleine getale beschikbaar zijn. Het is nu dus nog even afwachten welk effect het Coronavirus op Apple en zijn producten heeft. Laten we hopen dat de mensen in de Chinese iPhone-fabrieken alle ellende bespaard blijft.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Belangrijkste iPhone-fabriek nog een week dicht door Coronavirus’
Sluiten