Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 20 februari 2020

Apple wil boek met mogelijke bedrijfsgeheimen verbieden

Apple is niet blij met de publicatie van een boek, die gepubliceerd is door een oud-manager van de App Store. In dat boek zouden bedrijfsgeheimen staan en daar is het bedrijf niet blij mee.

Dat meldt Tweakers op basis van een bericht van het Duitse Die Zeit. Het zou gaan om een auteur die tien jaar lang als hoofd van de App Store in Duitsland en Oostenrijk heeft gewerkt en zodoende in het bezit is van diverse geheime informatie. En die zouden in het boek terecht te zijn gekomen.

Apple wil boek verbieden

De auteur van het boek is Tom Sadowski en die heeft Apple het boek genaamd App Store Confidential zo’n twee weken geleden laten lezen. En die vonden blijkbaar dat het niet door de beugel kon en eist nu dat de publicatie van het boek wordt gestopt. De grap is echter dat je het boek gewoon al kunt bestellen, dus als je even snel zogenaamde bedrijfsgeheimen wilt scoren, dan kun je het in Duitse boekwinkels vinden. Daar verscheen het een paar dagen geleden.

App Store Confidential
Het boek waar het over gaat (klik/tap voor groter).

Drukte om niets?

Als we echter website EN24 moeten geloven, dan wordt de soep niet zo heet gegeten. Zij zijn al in het boek gedoken en stellen dat de informatie voornamelijk bestaat uit elementen die al algemeen bekend zijn. Ze mogen dan wel afkomstig zijn van een voormalige manager van Apple, er zou niet echt iets in staan dat geldt als schokkend of als iets dat als een openbaring geldt. Het zijn voornamelijk uitspraken die de schrijver vanuit zijn eigen visie doet. Zo zou een succesvolle app een combinatie moeten zijn tussen iets dat gebruikers echt nodig hebben in hun leven en waarin je een goed systeem vindt om er geld mee te verdienen. Wat dat betreft lijkt het een beetje een storm in een glas water te zijn. Toch zou Apple zijn eis kracht kunnen bijzetten en het uiteindelijk laten uitlopen in een rechtszaak.

➔ Wil je meer lezen over de App Store? Bekijk dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Apple wil boek met mogelijke bedrijfsgeheimen verbieden
Sluiten