‘Apple werkt aan nieuwe, kleinere AirPower oplaadmat’

Door: Night - 17 reacties
AirPower Airpods 2
Afbeelding: Apple Inc.

Het lijkt erop dat Apple dit jaar plannen heeft om toch een draadloze oplaadmat op de markt te brengen. Die vernieuwde AirPower draadloze oplaadmat zou echter maar één apparaat tegelijkertijd kunnen opladen. Dat staat in schril contrast met de drie apparaten, die de oorspronkelijk geplande AirPower tegelijkertijd had moeten kunnen opladen.

Volgens Apple analist Ming-Chi Kuo is de tech-gigant aan het werk aan een ‘kleinere laadmat’. Die zou dan in de eerste helft van 2020 uit moeten komen.

Slechts één apparaat tegelijk

De analist heeft geen verdere details over het draadloze accessoire bekend gemaakt. Het zou echter gaan om een
‘haalbaar eindproduct’ dat echter slechts één apparaat tegelijk kan opladen. We zullen dus hoogstwaarschijnlijk geen herhaling zien van het fiasco van vorig jaar. Toen annuleerde Apple nog zijn ambitieuze AirPower oplaadmat, die beloofde drie apparaten tegelijkertijd op te kunnen laden.

Mophie draadloze oplader
Een draadloze QI oplader voor één apparaat? (klik tap voor groter). Afbeelding: Mophie

AirPower?

Hoewel Kuo het meestal bij het rechte eind heeft met zijn voorspellingen, zetten we toch onze vraagtekens bij deze draadloze oplaadmat. Er zijn tegenwoordig genoeg kleine Qi draadloze opladers op de markt, dus Kuo moet echt met meer details komen over deze nieuwe poging van Apple om een AirPower uit te brengen.

Lees ook: ➔ Slecht nieuws: Apple AirPower is officieel geannuleerd

Reacties

17 reacties
 • Profielfoto
  Loyd

  Wat maakt het nou uit of je een stekkertje in de muur moet douwen. Nee ik zie het nut van draadloos opladen echt niet. Draadloos? niet echt want het matje zelf moet ook weer in het stopcontact😂

 • Profielfoto
  tomc

  Loyd op 1 februari 2020 22:32
  Wat maakt het nou uit of je een stekkertje in de muur moet douwen. Nee ik zie het nut van draadloos opladen echt niet. Draadloos? niet echt want het matje zelf moet ook weer in het stopcontact😂

  +1

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Ik dacht er tot voor kort ook zo over. Tot ik een draadloze oplader cadeau kreeg.
  Gewoon je telefoon ergens opleggen zonder eerst een kabel te nemen en in te pluggen, het lijkt allemaal erg triviaal, maar dat bleek het dus niet te zijn. Ik zou zeggen: probeer het eens. Zet zo’n ding langs je bed, leg er ‘s avonds je telefoon op en ik ben er vrij zeker van dat je na één keer helemaal mee bent.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Klopt het is extreem fijn. Probleem is vooral de kabels aan de onderkant, stel je bent aan het werk aan je bureau en je iPad en iPhone liggen aan de lader, meestal ligt de puck van de Apple Watch er ook nog en dan heb je zo al drie kabels liggen. Dan gaat je telefoon, appje even beantwoorden en dan zal je zien dat die spaghetti aan kabels overal in de weg zitten.

  Ik ben wel van mening dat draadloze opladers bij het product zelf moeten zitten en dat je daar geen extra 150,- voor moet betalen. Zeker nu we zoveel jaar verder zijn en Apple eindelijk hun shit op orde krijgt. Maar goed het zou Apple niet zijn als ze deze dingen straks als warme broodjes voor 180,- aan simpele zieltjes kunnen verkopen.

 • Profielfoto
  morwatz

  Loyd op 01 februari 2020
  Wat maakt het nou uit of je een stekkertje in de muur moet douwen. Nee ik zie het nut van draadloos opladen echt niet. Draadloos? niet echt want het matje zelf moet ook weer in het stopcontact😂

  Zucht, -1

 • Profielfoto
  alaska

  @MoNdO GeNeRaToR
  @Shmoo

  Welke draadloze oplader raden jullie aan?

 • Profielfoto
  PH-SKY

  Een draadloze lader moet bij je passen.

  Ik reis veel en ik gebruik SliceCharge Pro van HardCider Labs. Ook een wit oplaadmatje, bijna net zo mooi als AirPower, je kan er je AirPods, iPhone en Apple Watch op laden en je hoeft maar 1 (!!) kabel mee te nemen inplaats van 2/3, en maar één stopcontact te gebruiken, inplaats van 2/3, verspreid over de kamer.

  Als ik thuis ben gebruik ik hem natuurlijk ook. Wat is inderdaad nou de moeite om een kabeltje aan te sluiten, zou je denken? Zeker waar. Maar wat is het heerlijk om je spullen op het matje te dumpen en de rest gaat vanzelf.

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  alaska op 2 februari 2020 07:27
  @MoNdO GeNeRaToR
  @Shmoo

  Welke draadloze oplader raden jullie aan?

  PH-SKY heeft de vraag al zo goed als beantwoord. En anders: iets van Belkin is meestal ook wel kwaliteit.

 • Profielfoto
  8-1 ja

  Ik heb zo’n ook zo’n powerbank met Qi plateau waar ik mijn telefoon op kan leggen. In de praktijk gebruik ik het weinig. Ik neem het mee wanneer ik ergens naar toe ga en ik verwacht dat de batterij snel leeg loopt omdat ik het toestel meer dan anders gebruik. Voor thuis zie ik de meerwaarde niet. Niet voor mij in elk geval.

 • Profielfoto
  SvS

  Die van IKEA volstaat. Gat in nachtkast geboord, deze erin gestopt en heb je zo goed als snoervrij nachtkast + Qi lader.

 • Profielfoto
  proXify

  SvS op 2 februari 2020 11:22
  Die van IKEA volstaat. Gat in nachtkast geboord, deze erin gestopt en heb je zo goed als snoervrij nachtkast + Qi lader.

  Bedankt voor de tip!:)

  nou ja, ik had gelezen dat Apple bezig was om toch minimum 2 toestellen tegelijk te kunnen opladen. We zullen zien. Vroeg of laat ging Apple wel een uitbrengen, afhankelijk van de nieuwe technologische mogelijkheden en haalbare en betaalbare productie.

 • Profielfoto
  Melle

  Ik denk dat ook vooral dat de mensen die draadloos laden gee meerwaarde vinden, het vooral nog niet gebruikt hebben.

  Ik heb het hier al vaak gezegd, maar savonds gewoon je telefoon kunnen neerleggen ipv. Dat kabeltje vast te pakken en gaatje te mikken, is gewoon elke keer een klein gelukje.

  En iedere keer als ik het met de kabel moet doen, denk ik: draadloos is toch wel fijn.

 • Profielfoto
  RV

  @alaska, als je een apple watch hebt dan is de nomad base station ideaal voor iphone en watch

 • Profielfoto
  bertik

  Ik had ook dezelfde ervaring:  waarom in godsnaam er een aanschaffen, tot ik er zelf een kocht om mijn laatste buitenlandse munten en briefjes uit te geven in een buitenlandse luchthaven.  Wat ben ik nu tevreden.  Ondertussen kocht ik er reeds een tweede waar de X in recht kan staan, nog praktischer op de nachttafel!

 • Profielfoto
  Loyd

  Mn buurman heeft zo’n ding van ikea voor 5 euro, dus ja voor de prijs hoef je het niet te laten inderdaad.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  bertik op 2 februari 2020 18:22
  Ondertussen kocht ik er reeds een tweede waar de X in recht kan staan, nog praktischer op de nachttafel!

  Dat is precies net zo handig als een dock met een stekkertje. Met dat verschil dat je iPhone daarin (veel) sneller wordt opgeladen.

 • Profielfoto
  Nick Seamore

  Heb ooit zo’n ding gekocht maar ligt nutteloos in de kast. Gewoon stekkertje erin en gaan. Is bij mij overigens nog nooit zo’n kabeltje kapot gegaan dus met normaal gebruik gaat dat lang genoeg mee.