Night
Night Accessoires 1 februari 2020

‘Apple werkt aan nieuwe, kleinere AirPower oplaadmat’

Het lijkt erop dat Apple dit jaar plannen heeft om toch een draadloze oplaadmat op de markt te brengen. Die vernieuwde AirPower draadloze oplaadmat zou echter maar één apparaat tegelijkertijd kunnen opladen. Dat staat in schril contrast met de drie apparaten, die de oorspronkelijk geplande AirPower tegelijkertijd had moeten kunnen opladen.

Volgens Apple analist Ming-Chi Kuo is de tech-gigant aan het werk aan een ‘kleinere laadmat’. Die zou dan in de eerste helft van 2020 uit moeten komen.

Slechts één apparaat tegelijk

De analist heeft geen verdere details over het draadloze accessoire bekend gemaakt. Het zou echter gaan om een
‘haalbaar eindproduct’ dat echter slechts één apparaat tegelijk kan opladen. We zullen dus hoogstwaarschijnlijk geen herhaling zien van het fiasco van vorig jaar. Toen annuleerde Apple nog zijn ambitieuze AirPower oplaadmat, die beloofde drie apparaten tegelijkertijd op te kunnen laden.

Mophie draadloze oplader iPhone
Een draadloze QI oplader voor één apparaat? (klik tap voor groter).

AirPower?

Hoewel Kuo het meestal bij het rechte eind heeft met zijn voorspellingen, zetten we toch onze vraagtekens bij deze draadloze oplaadmat. Er zijn tegenwoordig genoeg kleine Qi draadloze opladers op de markt, dus Kuo moet echt met meer details komen over deze nieuwe poging van Apple om een AirPower uit te brengen.

Lees ook: ➔ Slecht nieuws: Apple AirPower is officieel geannuleerd

Reageer op artikel:
‘Apple werkt aan nieuwe, kleinere AirPower oplaadmat’
Sluiten