Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 21 februari 2020

‘Apple werkt aan een 65W fast-charge power adapter’

Apple heeft mogelijk plannen om een 65W fast-charge power adapter op de markt te brengen op basis van Gallium Nitride (GaN) technologie. Dat is althans hetgeen dat de Chinese website IT Home impliceert.

Daarmee zou Apple de voorbeelden van andere technologiebedrijven als Samsung, Oppo, Huawei en Xiaomi gaan volgen. Deze partijen hebben al aangegeven dit jaar zo’n adapter uit te gaan geven.

De 65W fast-charge power adapter met GaN technologie

De GaN technologie is een technologie die geschikt is voor USB-C. Dat betekent dus wel dat je gebruik moet gaan maken van een USB-C naar lightning kabel voor de iPhones of gebruiken van een USB-C naar USB-C wanneer je op een MacBook of iPad Pro werkt. Wel is het zo dat momenteel de iPhones een maximale 18W fast-charge technologie ondersteunen. Geen idee of het verstandig is om een iPhone dan straks op een adapter als deze te hangen. Wellicht dat hij dan keihard ontploft.

Xiaomi heeft onlangs een 64W GaN op de markt gebracht. Deze is in staat om een Xiaomi Mi 10 Pro smartphone in 45 minuten van nul naar honderd procent te kunnen opladen. Dan hebben we het over een batterij van 4500 mAh. De fast-chargers die nu door de iPhone worden ondersteund, zijn in staat om in een half uur de iPhone van nul naar vijftig procent opladen. Het opladen boven die vijftig procent gaat wel wat langzamer, om op die manier de batterijduur van de iPhone te besparen.

fast-charge
Choetech adapter

Ten op zichte van de huidige fast-charge oplaadtechnologie met siliconen, maakt de Gallium Nitride (GaN) technologie gebruik van minder materialen, waardoor het geheel een stuk goedkoper moet zijn om te maken en de uiteindelijke opladers ook kleiner zijn. Hierboven zie je een voorbeeld van wat het verschil kan zijn. Dat levert dus ook weer meer ruimte in je tas op wanneer je op reis bent. Wanneer Apple de nieuwe technologie precies gaat gebruiken, dat is nog niet bekend.

Reageer op artikel:
‘Apple werkt aan een 65W fast-charge power adapter’
Sluiten