‘Apple werkt aan een 65W fast-charge power adapter’

Door: Jelle van Es - 5 reacties
USB-C GaN charger
Producten: Apple Inc.

Apple heeft mogelijk plannen om een 65W fast-charge power adapter op de markt te brengen op basis van Gallium Nitride (GaN) technologie. Dat is althans hetgeen dat de Chinese website IT Home impliceert.

Daarmee zou Apple de voorbeelden van andere technologiebedrijven als Samsung, Oppo, Huawei en Xiaomi gaan volgen. Deze partijen hebben al aangegeven dit jaar zo’n adapter uit te gaan geven.

De 65W fast-charge power adapter met GaN technologie

De GaN technologie is een technologie die geschikt is voor USB-C. Dat betekent dus wel dat je gebruik moet gaan maken van een USB-C naar lightning kabel voor de iPhones of gebruiken van een USB-C naar USB-C wanneer je op een MacBook of iPad Pro werkt. Wel is het zo dat momenteel de iPhones een maximale 18W fast-charge technologie ondersteunen. Geen idee of het verstandig is om een iPhone dan straks op een adapter als deze te hangen. Wellicht dat hij dan keihard ontploft.

Xiaomi heeft onlangs een 64W GaN op de markt gebracht. Deze is in staat om een Xiaomi Mi 10 Pro smartphone in 45 minuten van nul naar honderd procent te kunnen opladen. Dan hebben we het over een batterij van 4500 mAh. De fast-chargers die nu door de iPhone worden ondersteund, zijn in staat om in een half uur de iPhone van nul naar vijftig procent opladen. Het opladen boven die vijftig procent gaat wel wat langzamer, om op die manier de batterijduur van de iPhone te besparen.

fast-charge
Choetech adapter (Afbeelding: Choetech)

Ten op zichte van de huidige fast-charge oplaadtechnologie met siliconen, maakt de Gallium Nitride (GaN) technologie gebruik van minder materialen, waardoor het geheel een stuk goedkoper moet zijn om te maken en de uiteindelijke opladers ook kleiner zijn. Hierboven zie je een voorbeeld van wat het verschil kan zijn. Dat levert dus ook weer meer ruimte in je tas op wanneer je op reis bent. Wanneer Apple de nieuwe technologie precies gaat gebruiken, dat is nog niet bekend.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  En voor maar 129,- is dat een koopje. Eigenlijk zou er een speciale divisie moeten zijn, speciaal voor het innoverende Apple. 🙂

 • Profielfoto
  Planeten Paultje

  Bij mijn weten hebben alle Apple devices laad-electronica aan boord die ervoor zorgt dat je nooit te snel of te veel kan laden. De laadspanning is ook uniform geworden. Het laden wordt niet bepaald door de lader, maar door het te laden device. Alleen als de lader te licht is voor het device dat je aansluit zal het laden langzamer gaan of helemaal niet. Met de USB-C lader van mijn MBP15″ kan ik alle apparatuur opladen die ik maar tegenkom, als ik het juiste snoertje maar bij de hand heb.

  Er was ooit wel een tijd dat je laders en telefoons niet kon uitwisselen, maar die ligt allang achter ons.

 • Profielfoto
  Macfannijmegen

  ontploffen? Wat een onzin, ik laad m’n telefoon regelmatig met m’n MacBook lader en een usb-C —> lightning kabel. Werkt prima, laadt de telefoon lekker snel op en is gewoon toegestaan door Apple.

 • Profielfoto
  Rene

  “Wellicht dat hij dan keihard ontploft”. Als je nou niet weet hoe laders werken, schrijf er dan niet over!

 • Profielfoto
  MacPeeters

  Geen idee of het verstandig is om een iPhone dan straks op een adapter als deze te hangen. Wellicht dat hij dan keihard ontploft.

  Alsof Apple zelf een oplader uit zou brengen waarmee hun eigen apparaten ontploffen!!!  Dat is wel de overdreven trap van de iPhone Throttling Conspiracy!