Apple neemt bij de Watch Series 6 mogelijk afscheid van de Digital Crown

Door: Thomas Aalderink - 6 reacties
Apple Watch Series 5 review 14
(Afbeelding: OMT/Dominick Vietor)

Vorig jaar september verscheen de vijfde generatie van de Apple Watch. De komst van Series 5 zorgde ervoor dat de smartwatch van Apple weer beter is geworden, maar een nieuw design bleef uit. Daar gaat bij een volgende generatie mogelijk verandering in komen. Er zijn namelijk patent ontdekt die lijken te wijzen op een nieuw design, en binnen die nieuwe look is geen plek meer voor de Digital Crown.

De iconische Digital Crown, het draaibare wiel aan de zijkant van de Apple Watch, is al sinds de eerste generatie onderdeel van de smartwatch. Het is één van de meest kenmerkende onderdelen, maar dat weerhoudt Apple er niet van om verder te kijken. Uit patent 20200033815 blijkt namelijk dat het bedrijf uit Cupertino nadenkt over een vervanging van de digital crown.

Digital Crown wordt vervangen

De omschrijving van het patent is als volgt: “A watch can include a user input component that employs an optical sensor to receive input from a user. The input components provide an ability for a user to interact with the watch in a manner similar to how a user would interact with a crown that is rotatable and/or translatable.”

Kort samengevat betekent dit dat de bediening van de Apple Watch hetzelfde blijft, maar dat dit niet meer gebeurt door middel van de de Digital Crown. In plaats daarvan bedien je de Apple Watch met behulp van gestures die door optische sensor herkend worden. Naast een uitleg staan er in het patent ook afbeeldingen.

De Apple Watch zonder Digital Crown. (Afbeelding: United States Patent and Trademark Office)

Apple Watch Series 6 waarschijnlijk later dit jaar

Hoewel het patent pas recentelijk gepubliceerd is, zien we in het document dat deze al op 26 juli 2019 aangevraagd is. Het is voor nu afwachten of deze nieuwe sensor daadwerkelijk de Digital Crown gaat vervangen. Antwoord op die vraag gaan we waarschijnlijk pas krijgen wanneer de Apple Watch Series 6 aangekondigd wordt. De verwachting is dat dit in september gaat gebeuren.

Gizmodo

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  arno1975

  “Een nieuwe design bleef uit”? “Nieuwe”?

 • Profielfoto
  thebest07111

  arno1975 op 5 februari 2020 14:37
  “Een nieuwe design bleef uit”? “Nieuwe”?

  Spellingcheck kost natuurlijk veel tijd met 3 artikelen op 1 dag.

 • Profielfoto
  Lodewijk_Ramon

  thebest07111 op 5 februari 2020 15:32

  arno1975 op 5 februari 2020 14:37
  “Een nieuwe design bleef uit”? “Nieuwe”?

  Spellingcheck kost natuurlijk veel tijd met 3 artikelen op 1 dag.

  En spellingcheck haalt dit er niet uit. Daarvoor moet je gewoon je eigen tekst nog een keer heel goed gaan lezen en dat kost zeker veel tijd. Ondanks dit soort kleine foutjes blijf ik toch gewoon heel blij met OMT.

 • Profielfoto
  tomc

  vind ik net één van de fijnste dingen aan de Apple Watch. Hiermee onderscheidt hij zich ook van de concurrentie.
  Vooral de haptic feedback is satisfying.

   

 • Profielfoto
  bechris60

  Oke. So I won’t be upgrading then.

 • Profielfoto
  Dapaool

  Nou maar hopen dat die eindelijk Dolby Atmos ondersteund.