Apple verwacht een lagere omzet door het coronavirus

Door: Jelle van Es - 4 reacties
Apple Store
(Afbeelding: EPA / Wallace Woon)

Het coronavirus houdt de technologiewereld al heel wat weken in zijn greep. Doordat fabrieken gesloten of onderbemand zijn, is de productie van verschillende producten in China afgenomen. Apple heeft nu tegenover zijn investeerders aangegeven dat het bedrijf een lagere omzet verwacht.

Die update is onder andere te vinden op de website van Apple zelf. Het coronavirus weet op verschillende manieren invloed te hebben op de omzet van bedrijf, waardoor Apple zich genoodzaakt voelt om deze update te geven.

Coronavirus heeft invloed op de prestaties van Apple

De verwachte omzet die Apple eerder stelde te halen, wordt zo goed als niet gehaald. Ten eerste heeft dat te maken met de productie van de verschillende iPhone-modellen. Deze is minder groot dan gepland en zorgt er uiteindelijk voor dat het lastiger wordt om te voldoen aan de vraag. Van schaarste lijkt op dit moment nog geen sprake, maar het zou wel kunnen day je als consument langer op je product moet wachten. Daarnaast is het zo dat in China, dat een zeer belangrijke markt voor Apple is geworden, de verkoop van de verschillende producten zo goed als stil is komen te liggen.

Coronavirus
Coronavirus zorgt voor veel mondkapjes (Afbeelding: EPA/ANDY RAIN)

Diverse Apple Stores zijn gesloten en als ze al open zijn, dan is de kans klein dat er veel consumenten over de vloer komen. De angst voor het coronavirus zit er wat dat betreft goed in en men wil niet naar plekken toe waar de kans aanwezig is besmet te worden. En laten we eerlijk zijn: Apple Stores staan er niet echt om bekend een oase van rust te zijn.

Naast deze post op de website zelf, is er ook een interne memo van Tim Cook naar het personeel uitgebracht en door Bloomberg opgepakt. Daarin stelt Cook dat hij dankbaar is voor de inzet, het begrip en de zorg die genomen wordt, maar dat de impact van het coronavirus ook groter is dan dat men in eerste instantie had verwacht. Daarnaast kan het virus ook invloed hebben op de nabije toekomst en de plannen om de iPhone 9 op de markt te brengen.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Kotter86

  😷

 • Profielfoto
  NASI-GORENG

  We provide a fully automated production process with-out human intervention….
  we robots are never affected and i do say we need maintenance but on the
  other hand we can deploy maintenance robots as well.

  So humans can rest and do what they do best….

 • Profielfoto
  maconly

  De slaafjes zitten opgesloten thuis.

 • Profielfoto
  pruus

  Samen janken, gezellig….