Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 16 februari 2020

Ondernemer? Koop geen Apple Pay-stickers, ze zijn gratis

Op de redactie kregen we een interessante vraag binnen. Een vaste lezer die ook franchisenemer van een bekend pizzaconcept is, vroeg waarom stickers voor Apple Pay zo duur zijn. Hij had ze op Amazon gevonden en betaalde tien euro voor zeven stickers. Dat is absoluut niet nodig.

Apple biedt ondernemers namelijk gratis stickers met het Apple Pay-logo aan. Winkeliers, restaurant­houders en andere verkopers die contactloze betalingen accepteren, kunnen ze gewoon online bestellen. Het bedrijf uit Cupertino levert een set van negen stickers.

Gratis Apple Pay-stickers bij Apple

De set bestaat uit één sticker voor op het winkelraam, twee voor de kassa en zes voor de betaalterminals. Ondernemers hoeven ze alleen maar aan te vragen op de Apple Merchant Supplies-website. Het opgeven van een bedrijfsnaam en adres is verplicht. Apple beperkt het aantal bestellingen tot één per bedrijf. Voor een grote hoeveelheid Apple Pay-stickers moet je een speciaal verzoek indienen.

Deze service is niet nieuw. Apple biedt al sinds de start van Apple Pay in 2015 gratis stickers aan. Het is voor ondernemers goed om dit te onthouden en eens bij een winkeliersvereniging of zakenclub ter sprake te brengen. Zeker omdat gewetenloze handelaren proberen geld te verdienen door iets dat gratis verkrijgbaar is voor veel te veel geld op Amazon te verkopen.

Apple Pay sticker op kassa
Klik/tap voor groter.

Geen sticker? Het werkt vaak wel

Het is goed om te onthouden dat Apple’s betaaldienst vaak ook werkt bij winkels die geen sticker hebben. Dat er geen sticker op het raam zit, wil niet zeggen dat je niet met je iPhone of Apple Watch kunt betalen. Apple Pay werkt in Nederland en België vrijwel overal waar contactloze betalingen worden geaccepteerd. Of iedere consument dat weet, is nog maar de vraag. Die stickers zijn dus wel handig. Meer uitleg voor verkopers vindt je op deze FAQ-pagina bij Apple.

Reageer op artikel:
Ondernemer? Koop geen Apple Pay-stickers, ze zijn gratis
Sluiten