Ondernemer? Koop geen Apple Pay-stickers, ze zijn gratis

Door: Raymon Mens - 9 reacties
apple pay sticker
Afbeelding: FT

Op de redactie kregen we een interessante vraag binnen. Een vaste lezer die ook franchisenemer van een bekend pizzaconcept is, vroeg waarom stickers voor Apple Pay zo duur zijn. Hij had ze op Amazon gevonden en betaalde tien euro voor zeven stickers. Dat is absoluut niet nodig.

Apple biedt ondernemers namelijk gratis stickers met het Apple Pay-logo aan. Winkeliers, restaurant­houders en andere verkopers die contactloze betalingen accepteren, kunnen ze gewoon online bestellen. Het bedrijf uit Cupertino levert een set van negen stickers.

Gratis Apple Pay-stickers bij Apple

De set bestaat uit één sticker voor op het winkelraam, twee voor de kassa en zes voor de betaalterminals. Ondernemers hoeven ze alleen maar aan te vragen op de Apple Merchant Supplies-website. Het opgeven van een bedrijfsnaam en adres is verplicht. Apple beperkt het aantal bestellingen tot één per bedrijf. Voor een grote hoeveelheid Apple Pay-stickers moet je een speciaal verzoek indienen.

Deze service is niet nieuw. Apple biedt al sinds de start van Apple Pay in 2015 gratis stickers aan. Het is voor ondernemers goed om dit te onthouden en eens bij een winkeliersvereniging of zakenclub ter sprake te brengen. Zeker omdat gewetenloze handelaren proberen geld te verdienen door iets dat gratis verkrijgbaar is voor veel te veel geld op Amazon te verkopen.

Apple Pay sticker op kassa
Klik/tap voor groter. (Afbeelding: Apple)

Geen sticker? Het werkt vaak wel

Het is goed om te onthouden dat Apple’s betaaldienst vaak ook werkt bij winkels die geen sticker hebben. Dat er geen sticker op het raam zit, wil niet zeggen dat je niet met je iPhone of Apple Watch kunt betalen. Apple Pay werkt in Nederland en België vrijwel overal waar contactloze betalingen worden geaccepteerd. Of iedere consument dat weet, is nog maar de vraag. Die stickers zijn dus wel handig. Meer uitleg voor verkopers vindt je op deze FAQ-pagina bij Apple.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Misschien kun je het begin even iets anders formulieren. Ik kan mij niet voorstellen  dat het  pizza-entrepreneurtje  tien stickers voor 7,- duur vindt.

 • Profielfoto
  SvS

  Shmoo, het gaat om principe.
  Maar dat had die pizza-man voor het bestellen even kunnen nagaan of Apple website bezoeken. En niet achteraf lopen klagen.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ja, ik zou ook eerst op Amazon gaan zoeken, als ik als ondernemer bij een bedrijf een dienst afneem. Logisch… dat doet iedereen toch?!

   

  ;)

 • Profielfoto
  KarelWillem

  …gewetenloze handelaren proberen geld te verdienen door iets dat gratis verkrijgbaar is voor veel te veel geld …te verkopen…

  “Gewetenloze handelaren”. Haha, je kan iets ook dramatiseren natuurlijk.

  Apple stickertjes zijn altijd al te koop geweest, en het is niet bepaald dat er hier een maandloon aan besteed moet worden of zo.

 • Profielfoto
  Loyd

  Waarom zou je überhaupt zo’n sticker willen? Iedereen weet toch dat ApplePay op elk draadloze pinapparaat werkt?

 • Profielfoto
  Maikelw

  Nee hoor, niet iedereen weet dat;) Ik wist dat niet… dacht dat er een apart Apple kastje nodig was o.i.d.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Dat zouden ze wel het liefst willen, een apart kastje waar een soort alleenrecht op zit. En dat je dan 30% van het pinbedrag aan Apple moet geven voor deze service.

 • Profielfoto
  Maikelw

  Ja, in die (soort van) onderstelling was ik hahaha. Het blijkt anders te zijn 👀

 • Profielfoto
  Dydefox

  Huppekee, als verzamelaar van Apple stuff meteen besteld. Kost niets, dus helemaal mooi.