Jelle van Es
Jelle van Es Diensten 14 februari 2020
Leestijd: 2 minuten

Apple Pay zet volgende stap met QR-codes en bonnetjes

Wanneer je het al een hele opgave vindt om tijdens een avondje uit eten de rekening te vragen en vervolgens ook weer moet wachten voordat je daadwerkelijk kunt betalen om naar huis te gaan, hebben we goed nieuws. In de Verenigde Staten is het binnenkort mogelijk om de rekening te scannen via een QR-code en via Apple Pay af te rekenen.

Nu zijn we al steeds minder te vinden met cash op zak en is contactloos betalen al een vooruitgang. En met Apple Pay heb je inmiddels ook steeds meer banken die je de mogelijkheid geven om via je iPhone contactloos te betalen. Dit is echter weer een volgende stap.

Betaal met Apple Pay en een QR-code

Je hoeft nadat je de bon hebt gevraagd niet nogmaals ergens naar toe gaan om te betalen. Dit wordt mogelijk gemaakt door het Amerikaanse Clover en zal zodoende eerst vooral in de Verenigde Staten te vinden zijn. Het idee is redelijk simpel. Nadat je ergens hebt gegeten vraag je de rekening. Op die rekening is er een QR-code te vinden. Deze scan je met je camera-app en vervolgens kun je via Apple Pay afrekenen.

Daarbij is het mogelijk om een fooi te geven (wat min of meer een must is in de Verenigde Staten) en kun je na betalen weglopen. Het is overigens wel te hopen dat er een soort systeem geïntroduceerd wordt waarmee het personeel ook op de hoogte gesteld wordt van je betaling. Om de vervelende situaties te voorkomen laten we maar zeggen.

Apple Pay
Apple Pay met QR-code van Clover

Je hoeft dus geen gebruik te maken van extra apps of andere moeilijke dingen te doen. Dit moet er volgens Clover voor zorgen dat Apple Pay in restaurants nog beter gaat werken. Het restaurant in kwestie moet dan wel de mogelijkheid aanbieden om via een QR-code en Apple Pay te kunnen betalen.

Dat gebeurt waarschijnlijk in eerste instantie vooral dus bij een paar zaken, voordat Apple het groter uitrolt. Het zal dus nog wel een paar jaar duren totdat je echt zonder portemonnee ergens naar toe kunt gaan en alles vanuit je iPhone betaalt. Daarbij zorgt Face ID of Touch ID voor de veiligheid bij elke transactie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Apple Pay zet volgende stap met QR-codes en bonnetjes
Sluiten