Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 24 februari 2020
Leestijd: 2 minuten

Officieel: Apple Pay komt naar KBC Bank in België

Goed nieuws voor klanten van KBC Bank in België. De op een na grootste bank van het land wil nog dit jaar starten met het aanbieden van Apple Pay. Dat heeft het laten weten op Twitter. Wanneer het precies moet gebeuren is nog niet duidelijk, het jaar is nog lang.

Apple Pay begon in België bij BNP Paribas Fortis en dochtermerk Hello Bank. Sindsdien is het aantal banken dat Apple’s betaaldienst in België aanbiedt opgelopen tot 11, maar naast BNP Paribas Fortis en Hello Bank zijn dit vooral banken gericht op expats, of fintech-bedrijven met alleen een app. Die hebben relatief gezien nog maar weinig gebruikers.

Apple Pay bij KBC Bank in België

KBC Bank biedt een groot aantal verschillende betaalproducten aan. Zo zijn er rekeningen voor jongeren, een basisrekening en een luxere rekening met credit card. Bij welke opties Apple Pay inbegrepen is, wil de bank momenteel niet zeggen. Concurrent BNP Paribas Fortis biedt Apple’s betaaldienst bij al zijn formules aan, zelfs bij dochterbedrijf Hello Bank, dat zijn diensten volledig gratis aanbiedt.

Ook ING en Belfius zijn grote banken in België, maar zij zeggen nog geen nieuws te hebben over het aanbieden van de betaaldienst voor iPhone en Apple Watch.

N26 Apple Pay
Klik/tap voor groter.

In tram, metro en bus als experiment

Duidelijk is dat Apple Pay in België een inmiddels geliefde betaaldienst is. De dienst had enkele maanden na de start al 150.000 actieve gebruikers en was Google Pay begin 2019 voorbij. Hello Bank, dat gratis rekeningen met Apple Pay aanbiedt, kon het grote aantal nieuwe klanten dat zich aanmeldde aanvankelijk ook niet bijbenen. Apple’s betaaldienst gaat in België ook in het OV werken. In Brussel moet binnenkort een pilot starten met mobiel betalen in het openbaar vervoer. Deze werd in de zomer van 2019 aangekondigd en zou in het eerste kwartaal van 2020 starten. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Officieel: Apple Pay komt naar KBC Bank in België
Sluiten