Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 26 februari 2020

Apple AirPods (X Generation): verschijnt veelbesproken koptelefoon volgende maand?

Apple gaat volgende maand mogelijk over-ear headphones introduceren, dat wordt duidelijk nadat er een lijst van de Amerikaanse winkelketen Target naar buiten is gebracht.

Medewerkers van Target, een grote winkelketen in Amerika, hebben een inventarisatielijst gefotografeerd en deze naar Jon Prosser van Front Page Tech gestuurd. Op deze lijst is een product genaamd de Apple AirPods (X Generation) te zien met een adviesprijs van $399.

Apple AirPods X vanaf maart beschikbaar?

Het is niet de eerste keer dat er gesproken wordt over een over-ear hoofdtelefoon van Apple. In de afgelopen paar jaar zijn er al verschillende geluiden geweest over het feit dat het bedrijf bezig is met een soortgelijk product. In begin 2018 lieten zowel Ming-Chi Kuo als Bloomberg weten dat deze aan het eind van dat jaar het daglicht zou zien. Halverwege 2018 kwam Bloomberg met het nieuws dat een aantal uitdagingen op het gebied van de ontwikkeling ervoor zorgde dat de koptelefoon uitgesteld werd. Ming-Chi Kuo kwam vervolgens met de voorspelling dat ze in de eerste helft van 2020 zouden verschijnen.

En aan bovenstaande tweet te zien zou dat dus zomaar eens werkelijkheid kunnen worden. Een bron binnen Target laat aan AppleInsiders weten dat dit soort inventarisatielijsten normaal gesproken bestaan uit producten die men binnen een maand, of soms binnen een week, verscheept.

Drie verschillende kleuren en de prijs

Op de lijst staat de Apple AirPods (X Generation) en deze gaat gepaard met een verkoopprijs van $399. Dat is ongeveer $150 duurder dan de AirPods Pro op dit moment zijn. De prijs komt vervolgens in de buurt van de adviesprijzen van andere hoofdtelefoons. Denk hierbij aan de Bose Noise Cancelling Headphones 700 en de Sennheiser Momentum Wireless.

Waar de namen van dit soort producten vaak placeholders zijn, kloppen de verkoopprijzen meestal wel. Er staan drie SKUs op der lijst. Dat zou kunnen impliceren dat er drie verschillende varianten van de koptelefoon bij Target te koop zullen zijn. Dat zouden dus drie verschillende kleurenopties kunnen zijn.

Reageer op artikel:
Apple AirPods (X Generation): verschijnt veelbesproken koptelefoon volgende maand?
Sluiten