Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 12 februari 2020

Apple Music versterkt zich met voormalig Senior Vice President Warner Music

Apple Music heeft voormalig Senior Vice President van Warner Jeff Bronikowski aangetrokken, dat wordt vandaag duidelijk op de LinkedIn pagina van de beste man.

Jeff Bronikowski wandelt Apple binnen als Global Head of Stategic Music Initiatives. Vanuit New York City, Culver City en Cupertino zal hij aan de slag gaan met Apple Music.

Apple Music versterkt team met Bronikowski

Met enthousiasme laat Jeff Bronikowski op zijn LinkedIn-pagina weten aan zijn nieuwe rol te beginnen.

“Super enthousiast om met mijn nieuwe rol bij Apple te beginnen vandaag: Global Head of Stategic Music Initiatives. Ik kijk ernaar uit met het geweldige team, en een aantal oude vrienden, aan de slag te gaan.”

Zoals gezegd was Jeff Bronikowski voor zijn huidige rol een Senior Vice President bij de Warner Music Group. Daar richtte hij zich op Global Business ontwikkelingen, nieuwe technologieën en innovaties binnen Warner. Voor zijn rol binnen dat bedrijf werkte hij bij The Echo Nest (overgenomen door Spotify), IAC en Tribeca Shortlist.

Spotify nog mijlen voor

Met de aanstelling van Bronikowski zal Apple zijn best doen om concurrent Spotify beter bij te houden. Op dit moment ligt het platform nog mijlen ver voor op de muziekdienst van Apple. de meest recente update, die overigens uit juni 2019 dateert, laat zien dat Apple Music op dit moment 60 miljoen abonnees heeft. Dit in tegenstelling tot de 125 miljoen abonnees die Spotify op dit moment heeft. Dat laatste platform is druk bezig met het uitbreiden van de dienst door ook vol in te zetten op podcasts. Iets dat Apple al jaren als geen ander onder de knie heeft.

Gezien het feit dat het inmiddels ruim een half jaar geleden is dat Cupertino cijfers heeft gedeeld van Music, zijn de benoemde getallen mogelijk niet geheel accuraat meer. Het is een mogelijkheid dat de streamingdienst uit Cupertino op dit moment over 70 miljoen abonnees beschikt.

Reageer op artikel:
Apple Music versterkt zich met voormalig Senior Vice President Warner Music
Sluiten