Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 18 februari 2020
Leestijd: 1 minuut

Lekker opgeruimd: Apple Music sorteert albums nu beter

Naast een nieuwe Replay 2020-afspeellijst heeft Apple Music vandaag nog een kleine verandering gekregen. De muziekdienst van Apple gaat nu op een andere manier om met de albums van een artiest. Alternatieve versies van hetzelfde album worden nu gegroepeerd.

Met “alternatieve versies” bedoelen we jubileumalbums, geremasterde versies, deluxe edities, versies met demotracks, enz. Dat moet voor meer overzicht tijdens het zoeken zorgen. Bij het bekijken van de album-pagina van een artiest verschijnt nog maar één versie van een album.

Apple Music erft functie van Beats Music

Het samenbrengen van de meerdere edities van hetzelfde album zat eerder al in Beats Music. Deze muziekdienst werd in 2014 door Apple gekocht en stond aan de basis van Apple’s muziekdienst. Concurrent Spotify toont nog alle albums van artiesten, ook meerdere versies van hetzelfde album. De onafhankelijke streamingdienst kiest echter voor een weergave als discografie, gesorteerd op tijd. Daarbij is het logischer om ook re-releases te tonen.

De artiestenpagina’s van Apple Music zien er door deze verandering een stuk minder chaotisch uit. Hoewel Beats Music dit probleem jaren geleden al oploste, is dit voor Apple een gevalletje van beter laat dan nooit.

Apple Music nieuwe weergave albums 001
Klik/tap voor groter.

Deze verandering lijkt vooral een beginnetje. Bij het zoeken naar een los nummer zie je hetzelfde nummer nog steeds meermaals terugkomen. Zelfs wanneer het precies hetzelfde nummer is en het zowel op een gewoon album als een deluxe-editie staat. Ook een langlopende ergernis die soms spontaan terugkeert, het opnemen van korte remix-versies van nummers in playlists, is nog niet opgelost. Er is dus nog genoeg te verbeteren aan Apple Music.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Lekker opgeruimd: Apple Music sorteert albums nu beter
Sluiten