Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 18 februari 2020

Apple Music Replay 2020 staat klaar en wordt nog het hele jaar aangevuld

Het jaar is pas net begonnen, dus normaal ben je weer voor enkele maanden van al die terugblikken en lijstjes af. Ware het niet dat op Apple Music al een playlist genaamd Replay 2020 beschikbaar is. Hierin staan de 100 nummers die je dit jaar (tot nu toe) het meest beluisterd hebt.

Eind 2019 kwam een soortgelijke lijst beschikbaar. Die van 2020 wordt het hele jaar door nog aangevuld. Zie het dus minder als een jaaroverzicht, maar als een lijst van nummers die je het meest afgespeeld hebt op Apple Music. De lijst is via Apple Music op het web op te halen.

Apple Music Replay 2020 vs. Favorietenmix

Als gebruiker van Apple Music komt een lijst met je meest geluisterde nummers je misschien bekend voor. De muziekdienst van Apple heeft namelijk ook de favorietenmix. Dat is ook een lijst met je favoriete muziek, maar die zit anders in elkaar. Het Replay-overzicht is simpelweg een lijst van 100 nummers op basis van het aantal keer dat je een nummer afgespeeld hebt. In de favorietenmix doet Apple’s algoritme wekelijks zijn best om je te verrassen. Bijvoorbeeld door het terug laten keren van een nummer dat je een tijdje constant geluisterd hebt, maar weer beu bent geworden.

Het kan overigens zijn dat je Replay-playlist van 2020 nog geen 100 nummers bevat. Dan heb je dit jaar simpelweg nog geen 100 unieke nummers geluisterd. De lijst wordt iedere week bijgewerkt tot het 31 december 2020 is, dus dat komt in dat geval als het goed is vanzelf.

Apple Music Replay 2020
Klik/tap voor groter.

Werkt nog niet atlijd goed op iOS

De Replay 2020-lijst is op de halen via de bètaversie van Apple Music op het web. Wij hebben ondervonden dat dit nog niet erg goed iOS werkt. Je kunt de lijst het best op een desktop ophalen en aan je bibliotheek toevoegen. Via iOS of iPadOS lukt het niet altijd.

Reageer op artikel:
Apple Music Replay 2020 staat klaar en wordt nog het hele jaar aangevuld
Sluiten