Apple Music krijgt ook op de Mac synchrone songteksten

Door: Raymon Mens - 2 reacties
apple music logo
Afbeelding: Apple, montage: OMT

Met macOS Catalina 10.15.4, dat in maart verwacht wordt, brengt Apple een op iOS en tvOS bekende functie naar de Mac. De Muziek-app gaat ook op de Mac synchrone songteksten (in het Engels ook wel live lyrics genoemd) van Apple Music tonen. Zo kun je meelezen terwijl de muziek speelt.

Net als op de iPhone of Apple TV verschijnt ook op de Mac straks elke regel tekst op het juiste moment in het nummer. Je weet je bij meezingen ook altijd wat de volgende zin is. Net als op iOS kun je straks in macOS Catalina 10.15.4 ook door muziek spoelen door een deel van de tekst te selecteren.

Zo zien synchrone songteksten er op de Mac uit

Apple Music bood al enkele jaren toegang tot songteksten op de Mac. Ze verschenen echter altijd in statische vorm, maar straks dus ook synchroon met de muziek. De plaats waarop de songteksten verschijnen, is niet aangepast. De teksten scrollen automatisch in een zijpaneel in de Muziek-app.

Apple Music macOS Catalina 10.15.4 lyrics
Klik/tap voor groter. (Screenshot: OMT/Raymon Mens)

In Apple Music en Shazam

Apple ontsluit zijn database met songteksten op steeds meer plaatsen. Zo werd Shazam onlangs ook voorzien van lyrics.

Zie ook ➔ Praktisch: Shazam zoekt nu ook op basis van songteksten

Reacties

2 reacties
  • Profielfoto
    aartjan.nl/blog

    Ja dit is top. nu zal Spotify toch ook volgen denk ik. Spotify had dit vroeger ook al maar sinds vorig jaar opeens niet meer. Het kan altijd al via Shazam of via musixmatch of andere diensten. Maar zo ingebouwd is natuurlijk veel mooier en beter.

  • Profielfoto
    defores

    Heb liever dat ze niet zomaar ineens muziek verwijderen